Suflé de formatge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta preparació, pel seu contingut de llet i de formatge, és molt rica en calci, que gràcies a la vitamina D que conté, s'absorbirà fàcilment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 125 g de formatge Urgèlia

    4 ous

    200 g de llet

    vi blanc sec

    oli d'oliva verge extra

    mantega

    farina 

    aigua mineral

    pebre blanc

    nou moscada

    farigola 

    romaní 

    sal

PREPARACIÓ

Per fer el roux de la beixamel, desfem una cullerada de mantega en un pot al foc, hi posem dues cullerades de farina, abaixem el foc i ho deixem coure uns 10 minuts.

Aboquem les fulles de romaní en un altre pot amb 150 g d'aigua mineral. Quan comenci a bullir, apaguem el foc, tapem el pot i deixem fer la infusió.

Posem en un pot metàl·lic 3 clares d'ou, un polsim de sal i ho muntem a punt de neu.

En un altre bol, aboquem els 4 rovells d'ou amb mig got de vi blanc sec. Hi afegim un polsim de sal i ho batem amb el batedor elèctric.

Ratllem 125 g de formatge Cadí.

En un pot hi posem 200 g de llet, la infusió de romaní i gairebé tot el formatge ratllat. Ho posem al foc, i deixem que es faci a poc a poc.

Un cop desfet el formatge, hi tirem el roux (la farina torrada prèviament al primer pas), la nou moscada i, sense parar de remenar, ho deixem refredar en un altre pot. Ho filmem a pell.

Un cop la beixamel és tèbia, hi aboquem a poc a poc els rovells d'ou. Després hi afegim les clares muntades, i emmotllem individualment la barreja en quatre bols amb el formatge que ens queda.

Posem els bols a la part baixa del forn a 180º entre 20 i 25 minuts.

Ho servim ràpid amb unes fulles de farigola per sobre.

Anar al contingut