Suflé de formatge amb cruixent de nous

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per fer el suflé:

    185 g formatge Neu del Cadí

    4 ous

    2 cullerades farina

    200 g llet

    150 g aigua mineral

    Mantega

    Vi ranci

    Farina de blat de moro

    Farigola

    Romaní

    Pebre blanc

    Sal

     

    Per fer el cruixent:

    100 g de farina

    60 g de mantega

    60 g de nous

    20 g de mel

PREPARACIÓ

  1. Barregem 100 g de farina amb 60 g de mantega, fins aconseguir una textura de sorra. Hi afegim 60 g de nous picades de manera irregular, i ho tornem a barrejar. L'acabem amb una cullerada de mel, ho barregem de nou i ho estirem, damunt d'un paper de forn, en una safata. Ho enfornem a 160º durant 10 minuts. Hi afegim 60 g de formatge Neu del Cadí, ratllat, i ho deixem 5 minuts més.
  2. Desfem una cullerada de mantega a foc baix i hi afegim 2 cullerades de farina. Ha de coure 10 minuts, tot remenant-ho, fins que agafi un color torrat.
  3. Posem una olla al foc amb 150 ml d'aigua mineral i 200 ml de llet. Hi afegim unes fulles de romaní i farigola, i deixem que arrenqui el bull. Ho tapem, ho apartem del foc i deixem que infusioni durant 10 minuts.
  4. Passat aquest temps, enretirem les herbes, hi afegim un polsim de sal i 125 g de formatge Neu del Cadí ratllat. Ho posem al foc i, un cop tinguem el formatge fos, ho salpebrem amb pebre blanc, hi afegim el roux i ho remenem fins que ens agafi la densitat de beixamel. Quan ho tenim amb la textura que volem, ho posem en un altre pot per tallar-ne la cocció i que es vagi refredant.
  5. Separem clares i rovells de 4 ous. Muntem les clares a punt de neu amb un polsim de sal.
  6. Afegim un polsim de sal i un raig de vi ranci al bol dels rovells. Els batem fins que quedin blanquejats. Els afegim, a poc a poc, dins el bol de la beixamel. Quan ho tinguem ben integrat, hi afegim, a poc a poc, les clares muntades. Ho barregem suaument fins que quedi ben integrat i sense grumolls.
  7. Amb un pinzell, pintem amb mantega estovada l'interior dels motlles on farem el suflé. És important que sigui de baix a dalt, com si féssim una guia pel suflé. Els duem a la nevera i, quan veiem que la mantega s'endureix, els traiem i els cobrim amb una segona capa de mantega. Hi espolsem farina de blat de moro i els omplim amb la crema del suflé, vigilant de deixar dos dits de marge perquè es pugui inflar bé.
  8. Els enfornem a 180º durant 25 minuts, sense obrir el forn durant aquest temps.
  9. Els servim amb el cruixent per damunt.
Anar al contingut