Steak tàrtar de vedella planxat amb foie

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 00 g de culata de vedella
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • pebre negre
  • sal grisa
  • 1 gotet de vi dolç del Priorat
  • 1 tòfona
  • 300 g de fetge d'ànec
  • pell de taronja
  • 1 safata d'alfals germinat
  • Per a la vinagreta:
  • 1 culleradeta de mostassa
  • oli d'oliva verge
  • vinagre balsàmic
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer l'steak, poseu la carn picada en un bol i afegiu-hi el vinagre balsàmic, la salsa de soja, el vi dolç, la sal, el pebre i la tòfona ratllada.
Remeneu-ho. Per fer la vinagreta, barregeu el vinagre, la sal i el pebre en un bol i remeneu-ho. Aneu afegint-hi l'oli mentre continueu remenant-ho. Tot seguit, col·loqueu l'steak en un motllo circular sense fons. Poseu l'alfals germinat al voltant i la pell de taronja ratllada. Després, regueu-ho tot amb la vinagreta. I ja per acabar, cobriu l'steak amb filets prims de fetge d'ànec i salpebreu-ho amb sal grisa. Finalment, desemmotlleu-lo i cremeu el fetge d'ànec amb una pala ben roenta.
Anar al contingut