Speka piradzini (Crestes de cansalada viada) - Letònia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Anete Bandone, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • 500 g de farina
  • 1 got de llet
  • 3 cullerades de crema agra
  • 100 g de mantega
  • 2 cullerades de sucre
  • 1/2 cullerada de sal
  • llevat
  • 1 ou
  • Per al farciment:
  • ceba
  • cansalada viada

PREPARACIÓ

Prepareu la massa barrejant la farina amb la llet, la mantega (us anirà millor si la teniu fora de la nevera des d'una bona estona abans de començar), la crema agra (si no en teniu, la podeu substituir per crema de llet), el sucre, la sal i el llevat. Remeneu-ho fins que la massa sigui compacta i sense grumolls. Aplaneu-la i talleu-la en porcions.
La quantitat dels ingredients per al farciment dependrà de quantes crestes vulgueu preparar. Talleu la cansalada viada a daus més aviat petits i sofregiu-la amb la ceba trinxada. Un cop tingueu el sofregit llest, farciu les crestes i tanqueu-les. Col·loqueu-les en una safata i coeu-les al forn; a mig coure, traieu-les i pinteu-les amb ou batut: d'aquesta manera us quedaran daurades.

Anar al contingut