Spätzle amb formatge i pètals de ceba

Imatge recepta de Spätzle amb formatge i pètals de ceba

INGREDIENTS

  • 6 cebes grogues tallades en quarts
  • 6 grans d'all amb la pela
  • 140 g de farina
  • 40 g de mantega tova
  • 2 escalunyes pelades i tallades en quarts
  • 2 grans d'all pelats
  • 2 ous
  • 1 bon manat de julivert (60 g)
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre negre
  • Un grapat d'herbes tendres variades com ara julivert, farigola, orenga, alfàbrega
  • Sal
  • 100 g de parmesà o un altre formatge madur ratllat.

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 180°.
  2. Tallem les cebes en quarts.
  3. Posem l'all i la ceba a la paella, amb la pela cap avall. Els torrem durant 30 minuts, o fins que s'estovin i quedin daurats.
  4. Pelem l'escalunya i la tallem en quarts. Hi afegim els grans d'all pelats.
  5. Passem tots els ingredients, a part de la farina, per la picadora per fer-ne una pasta fina.
  6. Hi incorporem la farina i ho piquem tot junt.
  7. Col·loquem un escorredor sobre un recipient amb aigua amb sal bullint a foc lent.
  8. Posem la pasta al colador i, amb una espàtula, la fem passar pels forats perquè quedin unes boletes.
  9. Les coem 2 minuts i les escorrem.
  10. Pelem les cebes i en tallem l'arrel perquè es puguin separar en pètals.
  11. Posem la mantega a la paella. Quan es fongui, hi afegim les herbes triturades i els pètals de ceba a foc lent.
  12. Tallem l'extrem dur dels grans d'all i els fiquem a la paella, sense la pela.
  13. Quan la mantega comenci a torrar-se, traiem la paella del foc i hi posem els spätzle amb el líquid. Els condimentem i els servim immediatament amb el formatge per sobre. 

Consells

Si no tenim herbes tendres,  se'n poden fer servir de seques (julivert, farigola, orenga, etc.), però només una cullerada en total.

La mantega es pot substituir amb un bon oli d'oliva verge extra. Podem posar-lo directament a la paella amb les herbes, la ceba i els spätzle i remenar-ho tot junt.

Si tenim una mica de vi blanc sobrer (uns 100 ml) el podem posar a la paella abans d'afegir-hi els spätzle. A foc viu, reduïm el vi a la meitat i després hi incorporem la pasta.

 
Per avançar feina
Les cebes es poden rostir abans i es poden escalfar a la paella amb la mantega.
Anar al contingut