Spareribs (Costelles al forn amb salsa agredolça) - Estats Units
- Programa: Karakia
- Cuina: Cindy Mack
INGREDIENTS
- costelles de porc (4 o 5 per persona)
- paprika
- nou moscada
- sal i pebre
- Per a la salsa (per a unes 30 costelles):
- 2 llaunes de tomàquet fregit
- 2 llaunes petites de pinya
- 3 cullerades de melassa de canya
- 1 cullerada de sucre moreno
- 3 cullerades de xarop d'auró (maple sirup)
- tabasco (opcional)
PREPARACIÓ
Escalfeu el forn a 160º. Podeu preparar les costelles de dues maneres diferents. La primera opció és bullir les costelles, per eliminar-ne una mica el greix, i ja estarien a punt per untar-les amb la salsa. En la segona opció, les costelles crues s'han de condimentar, per tots dos costats, amb nou moscada, paprika, sal i pebre negre i s'han de deixar reposar una hora perquè l'adob impregni la carn. Per fer la salsa, tritureu amb la batedora el tomàquet fregit, la pinya tallada a trossets, juntament amb el suc, i la resta d'ingredients. Si no trobeu maple sirup, podeu substituir-lo per mel. Tritureu-ho fins que la salsa tingui una consistència no gaire espessa. Poseu-la en un bol, ja que d'aquesta manera us serà més fàcil sucar-hi completament les costelles. Aneu col·locant les costelles, l'una al costat de l'altra, en una safata que pugui anar al forn. Deixeu-les coure al voltant de tres hores. Durant aquesta llarga cocció és convenient anar afegint salsa sobre les costelles perquè no s'assequin. Si heu escollit la primera opció -bullir les costelles-, n'hi haurà prou amb una hora de forn.