Spam musubi (Aperitiu de "spam") - Hawaii, Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jordi Canal-Soler, Barcelona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Sense lactosa

INGREDIENTS

  • 2 gots d'arròs glutinós
  • 1 llauna de spam
  • 3 gots d'aigua
  • fulles d'alga nori
  • salsa de soja
  • sal

PREPARACIÓ

Esbandiu l'arròs fins que l'aigua que deixa anar ja no sigui blanquinosa.
Poseu l'aigua i una mica de sal en un cassó, aboqueu-hi l'arròs i feu-lo coure uns 15 minuts, amb el cassó tapat, fins que s'hagi begut tota l'aigua de coure i quedi més aviat compacte.
Obriu la llauna de spam pels dos extrems. Empenyeu un extrem perquè el tall surti per l'altre. No llenceu la llauna, que us servirà per muntar el plat. L'únic que heu de fer és tallar-la per la meitat, perquè no sigui tan llarga.
Talleu el bloc de spam a talls de més o menys un dit de gruix.
Poseu una paella al foc amb un rajolí de salsa de soja i passeu-hi els talls de spam uns 2 o 3 minuts. No cal gaire més perquè, de fet, aquesta carn ja és cuita. Tot just perquè els talls quedin una mica torradets per la salsa de soja.
Per muntar les racions, esteneu una tira d'alga nori sobre el plat. A sobre, i procurant que us quedi al mig (amb un tros de tira d'alga a banda i banda) poseu-hi un tall de spam. I ara és el punt on heu d'utilitzar la llauna com a motllo. Encaixeu el tall de spam a la llauna i acabeu-la d'omplir amb l'arròs que teniu reservat. D'aquesta manera aconseguireu que quedi un bloc compactat. Retireu la llauna amb cura que no es desmunti l'arròs i ja podeu embolicar-ho amb les meitats d'alga que teniu a banda i banda.
Talleu per la meitat cada bloc de spam musubi perquè les racions no quedin tan grosses i ja ho podeu servir.
 
Anar al contingut