Spaguettini amb espardenyes i rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Joan Piqué
INGREDIENTS
- Pasta fresca per a spaghettini:
- 1/2 kg de farina
- 6 rovells d'ou
- 2 ous
- 1 cullerada de sal
- 1 got d'aigua (optatiu)
- Per a la salsa:
- 400 g d'espardenyes netes
- 2 grans d'all
- 1 cullerada de julivert picat
- 4 cullerots de salsa de tomàquet
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 100 g de rossinyols
PREPARACIÓ
Per fer la pasta fresca dels spaghettini, poseu en un bol els 6 rovells d'ou, la farina, els ous, una mica de sal, un raig d'oli d'oliva i un got d'aigua (optatiu).
Remeneu-ho ben bé amb les mans fins que la pasta estigui a punt. Tot seguit, i per tal que no s'assequi, cobriu-la amb paper film i deixeu-la una hora a la nevera. Passat aquest temps, és hora d'estirar la pasta, primer amb un rodet i després passant-la 7 o 8 vegades per la màquina d'estirar pasta. Un cop estirada, talleu-la amb l'ajuda de la mateixa màquina. Per fer la salsa, salteu els rossinyols en una paella amb una mica d'oli d'oliva calent. Un cop saltats els rossinyols, afegiu-hi les espardenyes, prèviament pelades i netejades, saleu-ho i, quan les espardenyes ja estiguin cuites, tireu-hi una cullerada d'all trinxat i una altra de julivert picat. Remeneu-ho una mica i, tot seguit, afegiu-hi 3 cullerades de salsa de tomàquet (feta amb tomàquets pelats i sense llavors). Deixeu-ho coure una estona més. Mentrestant, en una olla amb aigua bullent, 3 cullerades de sal i un raig d'oli d'oliva, coeu els spaghettini en un escorredor, durant només 1 minut. Un cop cuits, tireu-hi un raig d'oli d'oliva perquè no s'enganxin, i ja podeu barrejar-los amb la salsa. Podeu decorar el plat amb una branqueta de romaní.
Remeneu-ho ben bé amb les mans fins que la pasta estigui a punt. Tot seguit, i per tal que no s'assequi, cobriu-la amb paper film i deixeu-la una hora a la nevera. Passat aquest temps, és hora d'estirar la pasta, primer amb un rodet i després passant-la 7 o 8 vegades per la màquina d'estirar pasta. Un cop estirada, talleu-la amb l'ajuda de la mateixa màquina. Per fer la salsa, salteu els rossinyols en una paella amb una mica d'oli d'oliva calent. Un cop saltats els rossinyols, afegiu-hi les espardenyes, prèviament pelades i netejades, saleu-ho i, quan les espardenyes ja estiguin cuites, tireu-hi una cullerada d'all trinxat i una altra de julivert picat. Remeneu-ho una mica i, tot seguit, afegiu-hi 3 cullerades de salsa de tomàquet (feta amb tomàquets pelats i sense llavors). Deixeu-ho coure una estona més. Mentrestant, en una olla amb aigua bullent, 3 cullerades de sal i un raig d'oli d'oliva, coeu els spaghettini en un escorredor, durant només 1 minut. Un cop cuits, tireu-hi un raig d'oli d'oliva perquè no s'enganxin, i ja podeu barrejar-los amb la salsa. Podeu decorar el plat amb una branqueta de romaní.