Sopa d'esqueixada

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les tàperes són un aliment que prové de la família de les lleguminoses, per aquesta raó contenen proteïnes d'origen vegetal. A més, tenen un alt poder antioxidant, pel seu contingut en flavonoides i quercetina.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g de llom de bacallà salat

    6 tripes de bacallà

    pells de bacallà

    cap de bacallà

    4 tomàquets secs confitats

    1 ceba tendra

    1 pebrot vermell

    1 ceba de Figueres

    tàperes

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla exprés 1 cap, unes pells i 6 tripes de bacallà ja dessalat amb 1,2 l d'aigua mineral freda. Ho posem a bullir durant 10 minuts.
  2. Socarrimem 1 ceba i l'emboliquem amb paper sulfurat i d'alumini. La portem al forn a 220º durant 45 minuts.
  3. Apartem del foc l'olla exprés i deixem que reposi durant 2 hores.
  4. Cremem amb el bufador 1 pebrot vermell, l'emboliquem amb paper sulfurat i d'alumini. El posem al forn a 220º durant 35 minuts.
  5. Desemboliquem els escalivats i separem els seus sucs en un bol i els vegetals pelats i tallats en un plat. Ho reservem.
  6. Traiem les tripes del brou, el colem  en un pot alt i el reduïm a foc fort.
  7. Netegem i tallem les tripes bullides i les reservem.
  8. Tallem a la brunesa 4 tomàquets secs confitats. Els reservem.
  9. Tallem a mida macedònia 200 g de llom de bacallà ja dessalat.
  10. Tallem a rodelles 1 ceba tendra.
  11. Servim en bols amb els escalivats al fons, el tomàquet, el bacallà salat, les tripes,  un grapat de tàperes, el suc dels escalivats i ho banyem amb el brou reduït de bacallà, una mica d'oli OVE, una mica de julivert  i unes rodelles de ceba tendra per sobre.