Sopa de xocolata amb pastís de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xevi Farré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
INGREDIENTS
- Per a la sopa:
- 1 l d'aigua
- 300 g de sucre
- 100 g de cacau en pols
- Per al pastís:
- 2 ous
- 200 g de sucre
- 1 clara d'ou
- 75 g de mantega pomada
- 2 pastanagues ratllades
- ratlladura de 2 taronges
- 2 cullerades de llevat
- 150 g de farina
- aigua
- 1 gelat de coco (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, en un bol munteu la clara d'ou amb el sucre fins que quedi a punt de neu.
Per fer el pastís, poseu els ous i el sucre en un cassó al bany maria, i bateu-ho amb un batedor fins que quedi una massa ben fina.
Tot seguit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la ratlladura de taronja, la pastanaga, la clara muntada, la mantega i remeneu-ho bé amb una cullera de fusta. Després, poseu-hi la farina i el llevat i remeneu-ho tot una altra vegada.
Finalment, ompliu els motllos, que haureu untat amb mantega i enfarinats, i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 160 graus.
Per fer la sopa de xocolata, en un cassó amb aigua calenta, poseu-hi el sucre, la xocolata i el cacau en pols i remeneu-ho bé fins a tenir una crema ben fina.
I ja per acabar, emplateu la sopa de xocolata, poseu-hi el pastís a sobre i guarniu-lo amb una bola de gelat de coco.
Per fer el pastís, poseu els ous i el sucre en un cassó al bany maria, i bateu-ho amb un batedor fins que quedi una massa ben fina.
Tot seguit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la ratlladura de taronja, la pastanaga, la clara muntada, la mantega i remeneu-ho bé amb una cullera de fusta. Després, poseu-hi la farina i el llevat i remeneu-ho tot una altra vegada.
Finalment, ompliu els motllos, que haureu untat amb mantega i enfarinats, i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 160 graus.
Per fer la sopa de xocolata, en un cassó amb aigua calenta, poseu-hi el sucre, la xocolata i el cacau en pols i remeneu-ho bé fins a tenir una crema ben fina.
I ja per acabar, emplateu la sopa de xocolata, poseu-hi el pastís a sobre i guarniu-lo amb una bola de gelat de coco.