Sopa de rap
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Yébenes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pòsit
INGREDIENTS
- 1 rap sencer d'1,5 kg aprox.
- 16 cloïses
- 4 grans d'all
- 300 g de pa del dia abans
- -oli d'oliva verge extra
- Per fer el brou de rap
- 2 caps de rap
- les espines
- 1 pastanaga grossa
- 2 cebes
- 1 porro
- 1 cabeça d'alls
- 3 nyores
- 1 dl de vi blanc
- llorer, farigola
- 2 culleradetes de pebre vermell dolç
PREPARACIÓ
Per fer el brou, sofregiu en una olla amb oli els alls i la ceba picada.
Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la pastanaga i el porro tallats a trossos, la nyora, el llorer, la farigola, el pebre vermell, el vi blanc i remeneu-ho bé. A continuació, afegiu-hi els caps de rap i l'aigua i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després, coleu el brou i reserveu-lo.
Mentrestant, sofregiu l'all picat en un cassó amb oli. Quan estigui ros, afegiu-hi el pa tallat a trossos i el brou i tritureu-ho. Tot seguit, poseu-hi el rap i les cloïsses i coeu-ho durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu la sopa.
Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la pastanaga i el porro tallats a trossos, la nyora, el llorer, la farigola, el pebre vermell, el vi blanc i remeneu-ho bé. A continuació, afegiu-hi els caps de rap i l'aigua i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després, coleu el brou i reserveu-lo.
Mentrestant, sofregiu l'all picat en un cassó amb oli. Quan estigui ros, afegiu-hi el pa tallat a trossos i el brou i tritureu-ho. Tot seguit, poseu-hi el rap i les cloïsses i coeu-ho durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu la sopa.