Sopa de préssecs i marialluïsa
INGREDIENTS
500 g de préssecs d'aigua
5 taronges
50 g sucre de panela
50 g sucre blanc
3 làmines de gelatina
1 aranja
1 llima
Vermut blanc
Vinagre de poma
Marialluïsa
PREPARACIÓ
- Espremem i colem dins d'un pot 1 aranja.
- Afegim al pot inox 1 raig de vermut blanc, 1 raig vinagre de poma, 50 g de sucre de panela, 1 branca marialluïsa i ho portem a ebullició.
- Un cop arrenca el bull, retirem el pot del foc, el tapem i deixem que s'infusioni 10'.
- Posem en un plat fondo 3 làmines de gelatina i les cobrim amb aigua mineral freda.
- Espremem i colem 5 taronges. Hauria de sortir 500 ml de suc aproximadament.
- Traiem la branca de marialluïsa de l'almívar i el colem. Deixem que es temperi.
- Posem un pot al foc amb una mica del suc de taronja, el suficient per dissoldre la gelatina. L'escalfem i quan estigui a punt de bullir, el retirem del foc. Escorrem els fulls de gelatina i els afegim al suc de taronja, remenant perquè es dissolgui. Afegim també 50 g de sucre blanc. Deixem que tot plegat es refredi.
- Pelem 3 préssecs d'aigua (uns 500g de préssec) i els tallem a brunesa. Els posem al bol.
- Afegim al bol dels préssecs l'almívar i el suc de taronja texturitzat. Ho barregem bé i tapem el bol amb un plat. Ho portem a la nevera un mínim de 30 minuts.
- A l'hora de servir, ratllem una mica de pell de llima i tallem unes fulles de marialluïsa per decorar.