Sopa de pebrot, cremós de xocolata i gelat de vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
- Informació nutricional -Obre
El pebrot groc és de les hortalisses que conté més quantitat de vitamina C. A més, malgrat el seu color, també és molt ric en betacarotens i vitamina A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la sopa:
- 1kg de pebrots grocs
- 1 beina de vainilla
- Per a la crema de xocolata:
- 250 g de nata (35% greix)
- 250 ml o g de llet sencera
- 50 g de sucre
- 5 rovells d'ou
- 240 g de xocolata (64% cacau)
- Una terrina de gelat de vainilla
- Acompanyaments opcionals:
- arròs inflat de xocolata
- cireres
- cacau trinxat
PREPARACIÓ
Per fer la crema de xocolata, poseu la nata i la llet en un cassó i deixeu-la coure.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els rovells i el sucre, barrejats en un bol, abaixeu el foc al mínim i remeneu-ho bé fins que s'espesseixi.
Seguidament, poseu-hi la xocolata tallada a trossos i remeneu-ho bé fins que quedi una massa ben homogènia. Després, poseu la crema en un bol i deixeu-la refredar a la nevera.
Mentrestant, poseu a la Thermomix els pebrots tallats a trossos i l'interior de la beina de vainilla i tritureu-ho fins que us quedi una sopa ben fina.
I ja per acabar, poseu una bola de crema de xocolata al centre del plat, una de gelat de vainilla al costat, aboqueu-hi la sopa de pebrot al voltant i guarniu el plat amb unes cireres i el cacau trinxat o l'arròs inflat.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els rovells i el sucre, barrejats en un bol, abaixeu el foc al mínim i remeneu-ho bé fins que s'espesseixi.
Seguidament, poseu-hi la xocolata tallada a trossos i remeneu-ho bé fins que quedi una massa ben homogènia. Després, poseu la crema en un bol i deixeu-la refredar a la nevera.
Mentrestant, poseu a la Thermomix els pebrots tallats a trossos i l'interior de la beina de vainilla i tritureu-ho fins que us quedi una sopa ben fina.
I ja per acabar, poseu una bola de crema de xocolata al centre del plat, una de gelat de vainilla al costat, aboqueu-hi la sopa de pebrot al voltant i guarniu el plat amb unes cireres i el cacau trinxat o l'arròs inflat.