Sopa de pa d'espelta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àlex Bayer
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cúria Reial, Besalú
- Informació nutricional -Obre
En relació amb el blat comú, l'espelta conté més proteïnes, minerals, vitamines i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 l de brou de pollastre
- 200 g de pa d'espelta
- 100 g de pa d'espelta per als crostons
- 2 grans d'all
- 2 branquetes de menta
- 2 branquetes de fonoll
- 10 cl d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli fregiu els grans d'all pelat.
Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los. Seguidament, a la mateixa paella fregiu els daus de pa d'espelta per als crostons i quan estiguin ben rossos, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella, poseu-hi el pa d'espelta tallat a trossos i els grans d'all fregits i salteu-ho durant un parell de minuts.
Després, cobriu-ho amb el brou calent, deixeu-ho coure cinc minuts, afegiu-hi la menta i el fonoll i deixeu-ho coure dos minuts més.
Finalment, retireu les herbes, rectifiqueu-ho de sal, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.
I ja per acabar, emplateu la sopa, poseu-hi els crostons de pa fregit per sobre i guarniu el plat amb una branqueta de fonoll i un raig d'oli d'oliva.
Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los. Seguidament, a la mateixa paella fregiu els daus de pa d'espelta per als crostons i quan estiguin ben rossos, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella, poseu-hi el pa d'espelta tallat a trossos i els grans d'all fregits i salteu-ho durant un parell de minuts.
Després, cobriu-ho amb el brou calent, deixeu-ho coure cinc minuts, afegiu-hi la menta i el fonoll i deixeu-ho coure dos minuts més.
Finalment, retireu les herbes, rectifiqueu-ho de sal, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.
I ja per acabar, emplateu la sopa, poseu-hi els crostons de pa fregit per sobre i guarniu el plat amb una branqueta de fonoll i un raig d'oli d'oliva.