Sopa de mandonguilles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Calm
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 4 l d'aigua
- 1 ceba
- 1 patata
- 1 fulla de col
- 1 pastanaga
- 1 fulla d'api
- 1 os d'espinada i 1 de pernil
- 1 tros de pit de xai
- tres colls de pollastre
- 150 g de "sopa torrada"
- Per a les mandonguilles:
- 100 g de carn picada de porc
- 2 alls
- 1 ou
- julivert, sal, pebre
- farina i oli
PREPARACIÓ
Per fer el brou, feu bullir aigua en una olla.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi les cebetes tallades a quarts, les patates pelades i les pastanagues tallades per la meitat, la col, l'api, l'os de pernil, l'os d'espinada, el pit de xai i els colls de pollastre. Deixeu-ho bullir durant 2 hores i coleu-ho.
Mentrestant, poseu en un bol la carn picada, l'ou, l'all i el julivert picats, sal i pebre. Barregeu-ho bé i feu-ne mandonguilles ben petites, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.
Poseu el brou colat en una cassola i afegiu-hi la sopa torrada. Deixeu-ho bullir durant 10 minuts i remeneu-ho. Finalment, fiqueu-hi les mandonguilles, deixeu-ho coure 10 minuts més i ja ho podreu servir.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi les cebetes tallades a quarts, les patates pelades i les pastanagues tallades per la meitat, la col, l'api, l'os de pernil, l'os d'espinada, el pit de xai i els colls de pollastre. Deixeu-ho bullir durant 2 hores i coleu-ho.
Mentrestant, poseu en un bol la carn picada, l'ou, l'all i el julivert picats, sal i pebre. Barregeu-ho bé i feu-ne mandonguilles ben petites, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.
Poseu el brou colat en una cassola i afegiu-hi la sopa torrada. Deixeu-ho bullir durant 10 minuts i remeneu-ho. Finalment, fiqueu-hi les mandonguilles, deixeu-ho coure 10 minuts més i ja ho podreu servir.