Sopa de fetge d'ànec amb patates, vieires i tòfona

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni Saéz
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 400 g de fetge d'ànec
  • 1 got de crema de llet
  • 4 patates noves
  • 8 vieires
  • 2 tòfones negres
  • oli, sal i pebre
  • sal gruixuda

PREPARACIÓ

Comenceu posant una base de sal gruixuda en una plata i afegiu-hi les patates a sobre. Després poseu-ho al forn a 180 graus durant 20 minuts aproximadament.
Mentre es couen les patates, salpebreu el fetge d'ànec i poseu-lo en una paella molt calenta. Deixeu-lo coure el mínim de temps perquè estigui ros. Llavors afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho reduir durant uns 5 minuts. Mentrestant podeu anar batent la sopa de foie gras. Quan les patates estiguin cuites, deixeu que es refredin i aixafeu-les. Després perfumeu-les amb la tòfona natural i l'oli d'oliva. Un cop acabat el puré, salpebreu les vieires i els corals. Poseu les vieires en una paella ben calenta amb una mica d'oli. Tot seguit afegiu-hi els corals. Finalment, traieu les vieires i els corals quan estiguin cuits. Per muntar el plat la sopa ha d'estar molt calenta i ben remenada. Poseu la sopa al plat en una ració abundant i al damunt afegiu-hi el puré de patata amb la tòfona. Tot seguit afegiu-hi dues vieires i dos corals. Després ensucreu la poma i amb un ferro ben calent caramelitzeu-ho. Finalment afegiu la poma al damunt del puré de patata.
Anar al contingut