Sopa de farigola amb espècies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pepa Turró
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca la Pepa, BOÍ (Alta Ribagorça)
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La farigola és una herba aromàtica que conté un oli essencial anomenat timol que pot tenir funcions antisèptiques i antimicrobianes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • una ceba
  • 1/2 cabeça d'alls
  • un tomàquet madur
  • una branqueta de farigola
  • un pessic de menta en pols
  • un pessic de pebre vermell dolç
  • un pessic de nou moscada
  • un pessic de cúrcuma
  • un pessic de gingebre en pols
  • un pessic de pebre
  • una llesca de pa de pagès
  • 2 ous
  • sal
  • 1,5 l d'aigua
  • 4 torrades de pa
  • all
  • julivert
  • farigola

PREPARACIÓ

Per començar, pelem i tallem la ceba a trossets. Pelem els alls i els deixem sencers.

En una cassola, amb un raig d'oli calent, hi coem la ceba i els alls durant 5 minuts. Rallem el tomàquet. L'afegim a la cassola, amb la ceba. Ho barregem durant un minut. Hi posem la farigola i el pebre vermell i ho salpebrem. Ho deixem coure cinc minuts més.

Ho triturem amb el pímer. Hi tirem el litre i mig d'aigua. Pugem el foc. Després hi afegim les herbes: la menta, la nou moscada, la cúrcuma, el gingebre i una mica més de farigola uns 10 minuts.

Mentre arrenca el bull, amb la picadora, triturem la llesca de pa sense la crosta. Quan comenci a bullir l'aigua de la cassola, hi tirem el pa i ho deixem coure uns 5 minuts.

En un bol, hi batem l'ou i el tirem a poc a poc a la cassola. És molt important barrejar-ho tot molt bé, amb unes varetes manuals. Per acabar, ho rectifiquem de sal i pebre.

En un plat fondo, hi posem la sopa. Suquem una torrada amb un raig d'oli i la posem a la sopa.
Anar al contingut