Sopa de curri amb musclos

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, a més, són un aliment amb poc greix.

INGREDIENTS

  • 1 kg de musclos grossos

    1 porro

    2 pastanagues

    1 branca d'api

    1/2 got de vi blanc

    2 gots de fumet vermell

    1 fulla de llorer

    1 bitxo sec   

    1 llauna de llet de coco

    oli de coco

    pell de llima

    coriandre

    una culleradeta de curri

    gingebre fresc 

    sal

    pebre negre 

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Netegem 1 kg de musclos grossets.
  2. Tallem ben petit 1 porro, 2 pastanagues, 1 branca d'api i 1 dit de gingebre.
  3. Sofregim en una olla a foc baix i amb oli de coco els vegetals ja tallats. Hi afegim una pell de llima, 1 fulla de llorer i un bitxo.
  4. Traiem de la nevera una mica de fumet vermell reduït i l'escalfem en un recipient.
  5. Hi afegim 1/2 got de vi blanc i en deixem evaporar l'alcohol.
  6. Hi afegim una culleradeta de curri i 2 gots de fumet vermell. Apugem el foc al màxim i hi posem la vaporadora, amb tapa.
  7. Quan la tapa s'hagi entelat, posem els musclos a la vaporadora. Els deixem coure uns 2 minuts, fins que s'obrin.
  8. Traiem la vaporadora amb els musclos del foc i l'apaguem. Traiem de la cassola la fulla de llorer i la pell de llima. Hi afegim 1 llauna de llet de coco i ho deixem a foc baix durant 5 minuts. Ho triturem i ho colem en un recipient.  Ho salem.
  9. Retirem la closca dels musclos i els reservem en un plat amb un raig d'oli OVE.
  10. Ho servim: en un bol hi posem els musclos, la sopa cremosa, un raig d'oli OVE, unes fulles de coriandre i pebre negre.