Sopa de crancs

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 250 g de crancs
  • 200 g de peix de roca per al brou
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 patata
  • julivert
  • 1 copa de vi blanc sec
  • sal i pebre
  • aigua
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de Pernod o Pastís (opcional)
  • 1 tasseta d'allioli Per a la picada:
  • 4 alls
  • 2 llesques de pa
  • 1 bosseta de safrà
  • 50 g d'ametlles

PREPARACIÓ

Comenceu posant els alls en una cassola per daurar-los una mica juntament amb les llesques de pa i reserveu-ho per a la picada.
Sofregiu la ceba i els tomàquets pelats i sense llavors i mentrestant podeu fer la picada amb els alls i el pa fregit, les ametlles i el safrà. Un cop el sofregit estigui a punt, incorporeu-hi els crancs deixant que s'enganxin una mica perquè hi donin més gust. Afegiu-hi el vi blanc, que ajudarà a recuperar el que s'ha enganxat, el julivert i les patates tallades. Poseu-hi també el peix de roca. Quan el vi hagi reduït, diluïu amb una mica d'aigua la picada, aboqueu-la a la cassola, tireu-hi aigua i deixeu-ho coure a foc viu uns 15 minuts. Passeu la sopa per un colador xinès, us podeu ajudar amb una mà de morter per treure tota la substància dels crancs. Rectifiqueu-la de sal si fa falta, i si voleu, podeu posar-hi una culleradeta de Pernod (anis). Per muntar el plat, poseu al fons unes torrades amb allioli i pel damunt la sopa.
Anar al contingut