Sopa de cítrics
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pell de la fruita, com la de la poma, concentra la fibra i moltes vitamines i minerals. Si ens la mengem, l'hem de rentar molt béAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
450 ml d'aigua mineral
150 g sucre
150 g sucre llustre
50 g mantega
20 g midó blat moro
4 llimones
3 ous
2 grans cardamom
1 bulb fonoll
1 branca d'api
1 poma àcida
1 llima
PREPARACIÓ
- Posem un pot al foc amb 450 ml d'aigua mineral, 150 g de sucre, una beina de vainilla (beina i polpa per separat)i dos llavors de cardamom aixafades.
- Dissolem 20 g de midó de blat de moro en una mica d'aigua i ho aboquem al pot quan comenci a bullir. Llavors deixem que arrenqui novament el bull i quan ho faci retirem el pot del foc, el tapem i deixem que l'almívar que hem preparat infusioni.
- Preparem un bany maria.
- Separem les clares i els rovells de tres ous. Guardem les clares (les haurem de consumir ràpid).
- Afegim als rovells 150 g de sucre de llustre. Ho integrem amb les varetes manuals.
- Ratllem a sobre de la barreja la ratlladura de tres llimones i els suc de les tres llimones. Ho integrem.
- Posem la crema resultant al bany maria. La remenem fins que agafi textura de crema més aviat líquida. Hem fet allò que els anglesos anomenen "lemon curd".
- Retirem del foc la crema i hi afegim 50 g de mantega. La integrem. La crema agafarà més textura.
- Colem la crema a una safata plana.
- L'estenem perquè perdi temperatura. La filmem a pell perquè no faci crosta.
- Passem l'almívar a un recipient amb tapa.
- Tallem a la brunesa un bulb de fonoll i una branqueta d'api.
- Aboquem les verdures a l'almívar. Ratllem una llima i una llimona. Ho tapem i ho deixem reposar tota la nit a la nevera.
- Posem també a la nevera durant tota la nit la crema de llimona ("lemon curd").
- Aboquem la crema de llimona a una gerra. Colem dins la gerra la infusió de l'almívar amb les verdures, que ja podem llençar.
- Tallem a la microbrunesa una poma àcida.
- Servim primer la crema al fons del recipient on presentarem les postres. Després aboquem la infusió de verdures, fent-la caure a poc a poc sobre una cullera invertida perquè faci dues capes, per sota la crema, per sobre la infusió.
- Rematem les postres amb la poma tallada i unes fulles de fonoll.