Sopa de cítrics

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pell de la fruita, com la de la poma, concentra la fibra i moltes vitamines i minerals. Si ens la mengem, l'hem de rentar molt béAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    450 ml d'aigua mineral

    150 g sucre

    150 g sucre llustre

    50 g mantega

    20 g midó blat moro

    4 llimones

    3 ous

    2 grans cardamom

    1 bulb fonoll

    1 branca d'api

    1 poma àcida

    1 llima

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc amb 450 ml d'aigua mineral, 150 g de sucre, una beina de vainilla (beina i polpa per separat)i dos llavors de cardamom aixafades.
  2. Dissolem 20 g de midó de blat de moro en una mica d'aigua i ho aboquem al pot quan comenci a bullir. Llavors deixem que arrenqui novament el bull i quan ho faci retirem el pot del foc, el tapem i deixem que l'almívar que hem preparat infusioni.
  3. Preparem un bany maria.
  4. Separem les clares i els rovells de tres ous. Guardem les clares (les haurem de consumir ràpid).
  5. Afegim als rovells 150 g de sucre de llustre. Ho integrem amb les varetes manuals.
  6. Ratllem a sobre de la barreja la ratlladura de tres llimones i els suc de les tres llimones. Ho integrem.
  7. Posem la crema resultant al bany maria. La remenem fins que agafi textura de crema més aviat líquida. Hem fet allò que els anglesos anomenen "lemon curd".
  8. Retirem del foc la crema i hi afegim 50 g de mantega. La integrem. La crema agafarà més textura.
  9. Colem la crema a una safata plana.
  10. L'estenem perquè perdi temperatura. La filmem a pell perquè no faci crosta.
  11. Passem l'almívar a un recipient amb tapa.
  12. Tallem a la brunesa un bulb de fonoll i una branqueta d'api.
  13. Aboquem les verdures a l'almívar. Ratllem una llima i una llimona. Ho tapem i ho deixem reposar tota la nit a la nevera.
  14. Posem també a la nevera durant tota la nit la crema de llimona ("lemon curd").
  15. Aboquem la crema de llimona a una gerra. Colem dins la gerra la infusió de l'almívar amb les verdures, que ja podem llençar.
  16. Tallem a la microbrunesa una poma àcida.
  17. Servim primer la crema al fons del recipient on presentarem les postres. Després aboquem la infusió de verdures, fent-la caure a poc a poc sobre una cullera invertida perquè faci dues capes, per sota la crema, per sobre la infusió.
  18. Rematem les postres amb la poma tallada i unes fulles de fonoll.
Anar al contingut