Sopa de cireres amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cireres
  • 1 ceba tendra
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic diluït
  • 1 tasseta d'oli
  • 12 gambes
  • sal

PREPARACIÓ

Escaldeu les cues de les gambes en un cassó amb aigua bullent i sal. Després, peleu-les i talleu-les a rodanxes.
A continuació, poseu el vinagre en un cassó i deixeu-lo reduir fins a aconseguir la textura d'un xarop.

Mentrestant, salteu els caps de les gambes en una paella amb oli. Un cop daurats, passeu-los per un colador xinès per extreure'n tot el suc.

Per fer la sopa, poseu en un bol les cireres sense pinyol, el suc dels caps de les gambes, un raig d'oli i un polsim de sal. Tritureu-ho tot.

I ja per acabar, poseu al mig d'un plat fons les cues de gambes tallades, el pebrot picat, unes rodanxes fines de ceba tendra, una mica de sal, pebre i el vinagre reduït. Finalment, cobriu-ho tot amb la sopa de cireres que haureu deixat refredar. Podeu guarnir el plat amb unes flors de romaní.
Anar al contingut