Sopa de ceba i ous de guatlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Benito Iranzo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Neri Hotel Restaurant, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de ceba tallada en juliana
- 40 g de mantega
- ¿ l de brou d'au
- 2 branquetes de farigola
- 16 ous de guatlla
- 1 llesca de pa de coca
- 25 g de formatge emmental
- 2 gotes de vinagre
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, desfeu la mantega en una cassola, afegiu-hi la ceba tallada en juliana i deixeu-la ofegar a foc lent fins que s'evapori tot el suc, evitant que agafi color. Tot seguit, afegiu-hi el mig litre de brou d'au, deixeu-ho coure durant una hora, tritureu la sopa resultant amb el pímer i passeu-la per un colador xinès.
Després, passeu la sopa a un cassó, afegiu-hi les branquetes de farigola i deixeu-ho bullir durant uns minuts més. Si cal, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-la en una gerreta per al servei.
Mentrestant, trenqueu els ous de guatlla i poseu-los a coure durant dos minuts en un cassó al foc on hi tindreu aigua bullint amb unes gotes de vinagre.
A continuació, torreu la llesca de pa de coca, poseu-li el formatge emmental pel damunt i deixeu-ho gratinar al forn a 220º.
I ja per acabar, poseu la llesca de pa de coca torrat al plat, colloqueu-hi els ous de guatlla al damunt i aboqueu-hi la sopa de ceba de la gerreta al plat.
Després, passeu la sopa a un cassó, afegiu-hi les branquetes de farigola i deixeu-ho bullir durant uns minuts més. Si cal, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-la en una gerreta per al servei.
Mentrestant, trenqueu els ous de guatlla i poseu-los a coure durant dos minuts en un cassó al foc on hi tindreu aigua bullint amb unes gotes de vinagre.
A continuació, torreu la llesca de pa de coca, poseu-li el formatge emmental pel damunt i deixeu-ho gratinar al forn a 220º.
I ja per acabar, poseu la llesca de pa de coca torrat al plat, colloqueu-hi els ous de guatlla al damunt i aboqueu-hi la sopa de ceba de la gerreta al plat.