Sopa de ceba amb ou escumat i pak choy

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Tomàs Mateu
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ébano Gastro-Bar

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg ceba de Figueres
  • 1 l de brou de pollastre
  • 4 ous
  • 2 manats de pak choy
  • 4 llesques de pa torrat
  • 100 g de formatge emmental
  • 100 ml d'oli
  • vinagre de vi
  • sal
  • sal en escates
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per fer la ceba confitada, en una cassola amb oli i un polsim de sal, poseu la ceba, prèviament pelada i tallada a la juliana, i deixeu-la coure a foc suau i tapada durant ben bé una hora. Quan estigui ben cuita i hagi agafat un color lleugerament marronós, retireu-la del foc, coleu-la i reserveu-ne un parell de cullerades per a l'emplatat.

A continuació, escalfeu el brou de pollastre en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, poseu-hi la ceba a infusionar durant uns 30 minuts, amb el foc molt baix.

Mentrestant, en un altre cassó, poseu a bullir aigua amb una mica de vinagre. Quan arrenqui el bull, amb l'ajuda d'un bol, introduïu els ous d'un en un al cassó i deixeu-los coure a foc suau durant uns 3 minuts. Després, poseu els ous escumats sobre paper de cuina perquè s'eixuguin.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu lleugerament les fulles de pak choy i saleu-les.

Finalment, poseu les torrades en una safata de forn, cobriu-les amb formatge emmental ratllat i deixeu-les gratinar un minut al forn a 200 graus.

I ja per acabar, feu un llit amb la ceba confitada i el pak choy al fons d'un plat soper, poseu-hi l'ou escumat a sobre, afegiu una torradeta al damunt de l'ou, guarniu-ho amb una mica de sal en escates i cibulet picat i aboqueu-hi la sopa de ceba pel voltant amb l'ajuda d'una gerreta.
Anar al contingut