Sopa de bacallà

  • Programa: Cuines - programa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ros

INGREDIENTS

  • 400 g de penca de bacallà
  • 1 kg de patates
  • 2'5 l d'aigua
  • 20 g de sal
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 12 alls pelats
  • 1 bitxo
  • 6 nyores
  • julivert

PREPARACIÓ

Primer de tot, heu de tenir en compte que les mides per a fer aquest plat han de ser bastant exactes.
Comenceu el plat esqueixant les patates per posar-les a bullir juntament amb la penca de bacallà. Quan arrenqui el bull poseu-hi el julivert i deixeu-ho coure 20 minuts fins que la patata estigui cuita. Aleshores, abans de passar-ho per la batedora, traieu la pell del bacallà i bateu-ho fins a obtenir-ne una textura de crema. Mentrestant, poseu les nyores i el cireret o bitxo en un bol amb aigua perquè s'estovin i, d'altra banda, poseu els alls en una paella amb força oli perquè es vagin daurant poc a poc. Incorporeu-hi les nyores i el bitxo. Un cop cuit, passeu-ho per la batedora i deixeu-ho reposar. Per acompanyar el plat, poseu una altra penca de bacallà en una safata amb una mica de l'oli de sofregir els alls i poseu-ho al forn un 15 minuts a temperatura mitjana (interessa que quedi confitat i no massa sec). Quan emplateu el plat, poseu la penca de bacallà al fons, tireu-hi la crema pel voltant i amaniu-ho amb l'oli de nyores.