Sopa d'api i cigrons

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g de cigrons menuts

    5 alls tendres

    2 pastanagues

    2 branques d'api

    1 porro

    1 manat d'alfàbrega

    1 manat de menta

    1 fulla de llorer

    oli OVE

    sal 

    pebre

    cibulet

    aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Cobrim els cigrons amb aigua mineral i els deixem 24 hores en remull.
  2. Els posem a bullir omplint l'olla amb més aigua mineral freda. Hi ha d'haver quatre vegades més de volum d'aigua que de cigrons. Si els fem amb olla de pressió, han de bullir 25 minuts i, si els fem amb olla normal, han de bullir a foc baix durant 2 hores i mitja, desescumant-ho de tant en tant. En tots dos casos, després de coure'ls, els hem de deixar reposar 2 hores sense tocar-los. Un cop cuits, es poden salar.
  3. Fem un consomé amb les verdures. Tallem l'api i la pastanaga a la brunesa (a quadradets menuts). Els alls tendres i el porro, els tallem a rodelles. Posem les verdures en una olla amb 2 litres d'aigua mineral freda, juntament amb el llorer, l'alfàbrega i la menta. Ho tapem amb paper sulfurat, arran d'aigua, i amb la tapa de cap per avall. S'ha de coure, amb el foc al mínim, durant 10 minuts. Ha de reposar 30 minuts.
  4. Colem el consomé i en reservem la verdura, amanint-la amb oli, sal i pebre.
  5. Posem el consomé a reduir, perquè quedi més gustós.
  6. Un cop reduït, hi afegim l'aigua de coure els cigrons, els cigrons i la verdura.
  7. Ho servim amb cibulet picat per damunt.