Sopa d'ametlles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els brous poden ser una manera molt reconfortant d'hidratar-se durant l'hivern, època en què potser no es té tanta set, però en què les necessitats són equivalents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

    600 g de pasta d'ametlla torrada

    4 porros

    2 carcanades de pollastre

    12 ales de pollastre

    1 fulla de llorer

    4 grans d'all

    Pa fregit

    Cardamom

    Gingebre

    Farigola

PREPARACIÓ

  1. Torrem, dins d'una safata al forn, 2 carcasses i 12 aletes de pollastre a 220º durant 15 minuts.
  2. Traiem la safata del forn i en posem el contingut en una olla de pressió.
  3. Tallem a bresa 4 porros i els afegim a l'olla de pressió juntament amb 1 fulla de llorer.
  4. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts. Desprès ho deixem reposar 2 hores.
  5. Colem el brou dins d'un tàper i el deixem refredar a la nevera.
  6. Traiem el brou de la nevera, el desgreixem i el posem a reduir en un pot alt fins que n'hi quedi 1 litre.
  7. Laminem 4 grans d'all i el fregim en una paella per fer-ne xips. Els reservem en un bol i hi afegim pebre negre i fulles de farigola.
  8. Tallem una llesca de pa de pagès a dauets i els fregim en la mateixa paella en què hem fregit els alls, amb el mateix oli. En retirem l'oli sobrant amb paper absorbent.
  9. Posem els crostons de pa al bol dels xips d'all i els barregem.
  10. Afegim al pot del brou reduït 600 g de pasta d'ametlla torrada. Hi afegim gingebre ratllat, 2 cardamoms i sal.  Ho fem bullir i ho deixem reposar 5 minuts.
  11. Colem la crema amb una malla fina dins una gerra.
  12. Ho servim en bols, amb els crostonets arrebossats i els xips d'all per sobre.