Sopa d'ametlles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els brous poden ser una manera molt reconfortant d'hidratar-se durant l'hivern, època en què potser no es té tanta set, però en què les necessitats són equivalents.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de pasta d'ametlla torrada
4 porros
2 carcanades de pollastre
12 ales de pollastre
1 fulla de llorer
4 grans d'all
Pa fregit
Cardamom
Gingebre
Farigola
PREPARACIÓ
- Torrem, dins d'una safata al forn, 2 carcasses i 12 aletes de pollastre a 220º durant 15 minuts.
- Traiem la safata del forn i en posem el contingut en una olla de pressió.
- Tallem a bresa 4 porros i els afegim a l'olla de pressió juntament amb 1 fulla de llorer.
- Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts. Desprès ho deixem reposar 2 hores.
- Colem el brou dins d'un tàper i el deixem refredar a la nevera.
- Traiem el brou de la nevera, el desgreixem i el posem a reduir en un pot alt fins que n'hi quedi 1 litre.
- Laminem 4 grans d'all i el fregim en una paella per fer-ne xips. Els reservem en un bol i hi afegim pebre negre i fulles de farigola.
- Tallem una llesca de pa de pagès a dauets i els fregim en la mateixa paella en què hem fregit els alls, amb el mateix oli. En retirem l'oli sobrant amb paper absorbent.
- Posem els crostons de pa al bol dels xips d'all i els barregem.
- Afegim al pot del brou reduït 600 g de pasta d'ametlla torrada. Hi afegim gingebre ratllat, 2 cardamoms i sal. Ho fem bullir i ho deixem reposar 5 minuts.
- Colem la crema amb una malla fina dins una gerra.
- Ho servim en bols, amb els crostonets arrebossats i els xips d'all per sobre.