Sopa d'alls tendres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els alls tendres aporten més proteïnes i hidrats de carboni que d'altres verdures i hortalisses.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
3 manats d'alls tendres
2 llesques de pa sec
5 avellanes
1 porro
1 ceba
1 pastanaga
una carcassa de pollastre
una cullerada de pebre vermell dolç
julivert fresc
oli d'oliva verge extra
aigua mineral
sal
PREPARACIÓ
Torrem una carcassa de pollastre al forn durant 35 minuts, a 200 graus. Per fer-ne el brou, un cop torrada la posem a l'olla amb 4 litres d'aigua mineral, un polsim de sal, una ceba pelada i sencera, un porro i una pastanaga nets i pelats tallats a rodanxes. Ho deixem bullir durant 45 minuts, ho colem i ho posem a refredar a la nevera per poder desgreixar-ho. Posarem el brou al foc dins un pot alt fins que es redueixi a la meitat.
Fem una picada amb el pa i les avellanes, ho barregem amb un got de brou de pollastre. Ho batem tot amb el túrmix amb un polsim de sal i una mica de julivert.
Tallem els alls tendres a trossets d'un dit de gruix. Els saltem en una olla. Un cop siguin rossos, hi afegim una cullerada de pebre vermell fins que s'integri. Immediatament hi tirem el brou i la picada, que faci xup-xup uns deu minuts a foc lent, fins que els alls tendres quedin melosos.
Ho servim amb una mica de julivert per sobre.