Sopa d'all, vieira i lletons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Arpa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles
INGREDIENTS
- 4 vieires
- 4 lletons
- 4 ous
- 2 cabeces d'alls vermells
- /2 l d'aigua
- 4 llesques de pa
- oli d'oliva
- sal grossa
- pebre vermell
- Per a la bresa:
- pastanaga
- ceba tendra
- naps
- 1 fulla de llaurer
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó amb aigua la pastanaga, la ceba tendra, els naps, el llorer i els lletons, ja desagnats, i deixeu-los coure a foc suau.
Quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Per fer la sopa d'all, en un cassó amb oli fregiu les llesques de pa. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els alls laminats i el pebre vermell, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts.
Seguidament, tritureu-la amb el Túrmix i passeu-la pel colador xinès.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal, poseu-hi un ou sense closca i deixeu-lo coure uns minuts.
I ja per acabar, emplateu l'ou, la vieira i els lletons, que haureu tallats a rodanxes, poseu-hi una mica de sal grossa per sobre i cobriu-ho tot amb la sopa d'all.
Quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Per fer la sopa d'all, en un cassó amb oli fregiu les llesques de pa. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els alls laminats i el pebre vermell, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts.
Seguidament, tritureu-la amb el Túrmix i passeu-la pel colador xinès.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal, poseu-hi un ou sense closca i deixeu-lo coure uns minuts.
I ja per acabar, emplateu l'ou, la vieira i els lletons, que haureu tallats a rodanxes, poseu-hi una mica de sal grossa per sobre i cobriu-ho tot amb la sopa d'all.