Sonsos amb parmentier

INGREDIENTS

  • 600 g patata Kennebec

    800 g sonsos

    100 g mantega clarificada

    1 anís estrellat

    Farina de cigró

    Alfàbrega

    Menta

    Pa sard

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla al foc amb força aigua, sal i 1 anís estrellat.
  2. Rentem 600 g de patates Kennebec. Quan bulli l'aigua, hi afegim les patates i les coem uns 30 minuts aproximadament.
  3. Posem una altra olla al foc, hi afegim aigua i la portem a ebullició.
  4. Agafem unes branques de menta i d'alfàbrega i les escaldem. Tallem la cocció al cap d'uns segons traient les fulles i passant-les a un bol amb aigua i gel.
  5. Tallada la cocció, traiem les fulles del bol i les eixuguem bé amb un paper absorbent.
  6. Posem les fulles de menta i alfàbrega en un got batedor. Hi afegim 100 g de mantega clarificada que haurem desfet al foc evitant que agafi massa temperatura. Ho triturem amb el batedor elèctric i reservem.
  7. Posem una paella tipus "parisien" al foc amb força oli i l'escalfem.
  8. Un cop cuites, traiem les patates de l'olla i les escorrem. Les deixem refredar una mica i les pelem vigilant de no cremar-nos.
  9. Passem les patates per un passapuré, hi posem un polsim de sal i la mantega d'herbes. Barregem fins que quedi ben integrat.
  10. Posem farina de cigró en un plat fons. Agafem 800 g de sonsos i els enfarinem, traient l'excés de farina amb un colador.
  11. Fregim els sonsos un cop l'oli estigui ben calent. Un cop fregits, posem els sonsos en un plat amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
  12. Retirem el paper absorbent i salem els sonsos.
  13. Servim posant una ració de sonsos en un plat acompanyant de la Parmentier i pa sard torrat al forn amb oli i herbes. Ratllem una mica de llima per sobre i hi posem unes gotes de suc de llima per sobre els sonsos.
Anar al contingut