Sonsos amb parmentier
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
600 g patata Kennebec
800 g sonsos
100 g mantega clarificada
1 anís estrellat
Farina de cigró
Alfàbrega
Menta
Pa sard
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem una olla al foc amb força aigua, sal i 1 anís estrellat.
- Rentem 600 g de patates Kennebec. Quan bulli l'aigua, hi afegim les patates i les coem uns 30 minuts aproximadament.
- Posem una altra olla al foc, hi afegim aigua i la portem a ebullició.
- Agafem unes branques de menta i d'alfàbrega i les escaldem. Tallem la cocció al cap d'uns segons traient les fulles i passant-les a un bol amb aigua i gel.
- Tallada la cocció, traiem les fulles del bol i les eixuguem bé amb un paper absorbent.
- Posem les fulles de menta i alfàbrega en un got batedor. Hi afegim 100 g de mantega clarificada que haurem desfet al foc evitant que agafi massa temperatura. Ho triturem amb el batedor elèctric i reservem.
- Posem una paella tipus "parisien" al foc amb força oli i l'escalfem.
- Un cop cuites, traiem les patates de l'olla i les escorrem. Les deixem refredar una mica i les pelem vigilant de no cremar-nos.
- Passem les patates per un passapuré, hi posem un polsim de sal i la mantega d'herbes. Barregem fins que quedi ben integrat.
- Posem farina de cigró en un plat fons. Agafem 800 g de sonsos i els enfarinem, traient l'excés de farina amb un colador.
- Fregim els sonsos un cop l'oli estigui ben calent. Un cop fregits, posem els sonsos en un plat amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
- Retirem el paper absorbent i salem els sonsos.
- Servim posant una ració de sonsos en un plat acompanyant de la Parmentier i pa sard torrat al forn amb oli i herbes. Ratllem una mica de llima per sobre i hi posem unes gotes de suc de llima per sobre els sonsos.