Sípia amb patates i allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Peixerot, Barcelona
INGREDIENTS
- kg de sípia tallada a daus
- kg de patates
- l d'aigua
- ous
- /2 l d'oli d'oliva
- grans d'all -sal
PREPARACIÓ
Poseu aigua al foc i quan bulli, afegiu-hi la sípia tallada però sense treure-li la pell (li deixa una textura molt bona), una mica de sal, i deixeu-ho bullir durant 25 minuts.
Mentrestant, esqueixeu les patates, trencant-les, no tallant-les, perquè així es couen millor. Passats 10 minuts, afegiu-hi les patates a la sípia a poc a poc perquè no deixi de bullir, i acabeu-ho de coure. A part, prepareu l'allioli. Posem en un morter els grans d'all i una mica de sal perquè no salti. Un cop aconseguida una pasta homogènia, tireu-hi 2 rovells d'ou, així us quedarà més cremós. Munteu-ho amb una mica d'oli, i quan el tingueu ben lligat, deixateu-lo amb una mica del brou de la cocció de la sípia. Escorreu la sípia, emplateu-la i cobriu-la amb allioli.
Mentrestant, esqueixeu les patates, trencant-les, no tallant-les, perquè així es couen millor. Passats 10 minuts, afegiu-hi les patates a la sípia a poc a poc perquè no deixi de bullir, i acabeu-ho de coure. A part, prepareu l'allioli. Posem en un morter els grans d'all i una mica de sal perquè no salti. Un cop aconseguida una pasta homogènia, tireu-hi 2 rovells d'ou, així us quedarà més cremós. Munteu-ho amb una mica d'oli, i quan el tingueu ben lligat, deixateu-lo amb una mica del brou de la cocció de la sípia. Escorreu la sípia, emplateu-la i cobriu-la amb allioli.