Sípia amb mandonguilles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Adrián Marín
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Petit Comitè, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de sípia bruta
  • 2 grans d'all
  • 150 g de ceba
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • 1/2 l de brou de peix
  • julivert
  • oli d'oliva
  • Per a les mandonguilles:
  • 500 g de carn magra molt picada
  • 1 ou
  • 1 dl de llet
  • 180 g de molla de pa
  • 80 g de farina
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • 150 g de llesques de pa
  • 80 g d'avellanes
  • 1 gra d'all
  • sofregit (tomàquet, ceba, all i oli d'oliva)
  • melsa de la sípia

PREPARACIÓ

Per fer les mandonguilles, poseu en un bol la carn picada, l'ou, la molla de pa remullada amb llet, salpebreu-ho i remeneu-ho amb les mans fins que quedi tot ben barrejat.

Seguidament, feu unes boles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.

Per fer la picada, poseu en un bol les llesques de pa torrat, les avellanes i l'all i tritureu-ho amb el túrmix.

Seguidament, afegiu-hi el sofregit i la melsa de la sípia i remeneu-ho bé.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli salteu la sípia tallada a tires. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi l'all picat, la ceba picada, el brou d'aviram, el brou de peix i les mandonguilles i deixeu-ho coure durant una estona.

Finalment, afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu les mandonguilles amb la sípia, salseu-ho amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
Anar al contingut