Sípia "a la bruta" amb cloïsses i allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Sender
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Fonda España
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 3 sípies de platja
- 3 cebes
- 1 pebrot vermell
- 5 patates
- 250 g cloïsses
- polpa de nyora concentrada
- 2 l de fumet de peix
- allioli
- sal
- pebre en gra
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi el pebrot vermell tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt durant mitja horeta. Passat aquest temps, poseu-hi la polpa de la nyora, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, afegiu-hi també la sípia tallada a trossos i la seva melsa i deixeu-ho coure tot junt durant uns 30 minuts.
Mentrestant, poseu a escalfar el fumet de peix, peleu les patates i talleu-les irregular-ment.
A continuació, quan la sípia ja estigui tova, afegiu les patates al guisat, mulleu-lo amb el fumet de peix, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure fins que les patates quedin cuites. Tot seguit, poseu-hi les cloïsses, deixeu-les coure un parell de minuts, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'allioli i remeneu-ho bé per anar-ho lligant.
I ja per acabar, serviu el guisat en una sopera.
Mentrestant, poseu a escalfar el fumet de peix, peleu les patates i talleu-les irregular-ment.
A continuació, quan la sípia ja estigui tova, afegiu les patates al guisat, mulleu-lo amb el fumet de peix, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure fins que les patates quedin cuites. Tot seguit, poseu-hi les cloïsses, deixeu-les coure un parell de minuts, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'allioli i remeneu-ho bé per anar-ho lligant.
I ja per acabar, serviu el guisat en una sopera.