Sholeh zard (Postres d'arròs) - Iran
- Programa: Karakia
- Cuina: Farah Vossoughi, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg d'arròs
- 1/2 kg de sucre
- 1/2 got d'aigua de roses
- 1/2 got d'oli de gira-sol
- 1 culleradeta de safrà
- ametlles
- festucs
- canyella
PREPARACIÓ
Bulliu l'arròs en aigua abundant. Quan estigui al dente, afegiu-hi el sucre, remeneu-ho i deixeu-ho coure una estoneta més (remenant-ho sovint, perquè no s'enganxi).
Quan gairebé sigui cuit, afegiu-hi les ametlles filetejades, un gotet d'aigua on haurem dissolt el safrà i una mica d'oli ben calent.
Al final de la cocció, hi afegirem l'aigua de roses.
Poseu l'arròs en una safata.
Per guarnir el plat, dibuixeu uns quadrats amb la canyella en pols i a cada quadradet hi poseu uns quants festucs i ametlles filetejades.
Quan gairebé sigui cuit, afegiu-hi les ametlles filetejades, un gotet d'aigua on haurem dissolt el safrà i una mica d'oli ben calent.
Al final de la cocció, hi afegirem l'aigua de roses.
Poseu l'arròs en una safata.
Per guarnir el plat, dibuixeu uns quadrats amb la canyella en pols i a cada quadradet hi poseu uns quants festucs i ametlles filetejades.