Shepherd's pie (Pastís de carn i xampinyons) - Norfolk, Anglaterra, Regne Unit
- Programa: Karakia
- Cuina: Martin i Maggie Kirby, Marçà
INGREDIENTS
- Per a 6 persones:
- 1/2 kg de carn picada
- 1/2 kg de patates
- 2 cebes mitjanes
- 2 alls
- 100 g de xampinyons
- tomàquet fregit
- tomàquet triturat natural
- 1 gotet de vinagre
- formatge cheddar ratllat
- sal i pebre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Peleu i trossegeu les patates. Feu-les coure en un cassó amb aigua i sal. Un cop cuites, aixafeu-les i reserveu-les.
En una cassola o una paella de vores altes amb un raig d'oli sofregiu-hi els alls i les cebes, tot trinxat ben menut. A mig enrossir, afegiuhi la carn picada. Deixeu que cogui a foc fluix i, més tard, incorporeu-hi els xampinyons (tallats a làmines) i unes quantes cullerades de tomàquet (el fregit i el triturat barrejats). Salpebreu-ho al vostre gust, aboqueu-hi el vinagre i deixeu que acabi de fer xup-xup uns minuts més, fins que la carn sigui cuita.
En una safata que pugui anar al forn, feu-hi una primera capa de patates aixafades. A sobre repartiu-hi la carn amb xampinyons i, finalment, cobriu-ho tot amb una altra capa de patates i el formatge ratllat.
Enforneu-ho uns 20 minuts i, després, uns moments només amb el gratinador perquè el formatge quedi torrat.
En una cassola o una paella de vores altes amb un raig d'oli sofregiu-hi els alls i les cebes, tot trinxat ben menut. A mig enrossir, afegiuhi la carn picada. Deixeu que cogui a foc fluix i, més tard, incorporeu-hi els xampinyons (tallats a làmines) i unes quantes cullerades de tomàquet (el fregit i el triturat barrejats). Salpebreu-ho al vostre gust, aboqueu-hi el vinagre i deixeu que acabi de fer xup-xup uns minuts més, fins que la carn sigui cuita.
En una safata que pugui anar al forn, feu-hi una primera capa de patates aixafades. A sobre repartiu-hi la carn amb xampinyons i, finalment, cobriu-ho tot amb una altra capa de patates i el formatge ratllat.
Enforneu-ho uns 20 minuts i, després, uns moments només amb el gratinador perquè el formatge quedi torrat.