Sèpia estofada amb verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La sèpia és una bona opció per a aquelles persones que rebutgen el consum de peix, ja que conté propietats similars; una bona aportació de proteïnes i un baix contingut en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 sèpies grosses netes de tinta, amb la tinta a part
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 2 cebes tendres
- 1 pebrot vermell
- 100 g de tirabecs
- 2 grans d'all
- brou de verdures
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Opcional:
- 100 g de xampinyons, xiitake o qualsevol bolet de primavera
- picada d'all i julivert i fruita seca (ametlles i avellanes)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata l'albergínia tallada en daus, el carbassó tallat en daus, la ceba tallada en trossos, el pebrot tallat en tires, els grans d'all, amaniu-ho tot amb oli, sal i pebre, tapeu la safata amb paper de plata i deixeu-ho escalivar al forn durant 25 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una cassola amb oli sofregiu la sèpia, prèviament salpebrada i tallada en trossos. Quan estigui daurada, afegiu-hi els tirabecs i els xampinyons tallats en trossos i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Quan estigui tot ben ros, poseu-hi les verdures escalivades, la tinta de la sèpia i el brou de verdures i deixeu-ho coure tot junt durant 25 minuts.
Seguidament, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la sèpia amb les verdures.
Mentrestant, en una cassola amb oli sofregiu la sèpia, prèviament salpebrada i tallada en trossos. Quan estigui daurada, afegiu-hi els tirabecs i els xampinyons tallats en trossos i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Quan estigui tot ben ros, poseu-hi les verdures escalivades, la tinta de la sèpia i el brou de verdures i deixeu-ho coure tot junt durant 25 minuts.
Seguidament, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la sèpia amb les verdures.