Sèpia estofada amb verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Marquès
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sèpia és una bona opció per a aquelles persones que rebutgen el consum de peix, ja que conté propietats similars; una bona aportació de proteïnes i un baix contingut en greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 sèpies grosses netes de tinta, amb la tinta a part
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 2 cebes tendres
  • 1 pebrot vermell
  • 100 g de tirabecs
  • 2 grans d'all
  • brou de verdures
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Opcional:
  • 100 g de xampinyons, xiitake o qualsevol bolet de primavera
  • picada d'all i julivert i fruita seca (ametlles i avellanes)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata l'albergínia tallada en daus, el carbassó tallat en daus, la ceba tallada en trossos, el pebrot tallat en tires, els grans d'all, amaniu-ho tot amb oli, sal i pebre, tapeu la safata amb paper de plata i deixeu-ho escalivar al forn durant 25 minuts a 180 graus.

Mentrestant, en una cassola amb oli sofregiu la sèpia, prèviament salpebrada i tallada en trossos. Quan estigui daurada, afegiu-hi els tirabecs i els xampinyons tallats en trossos i deixeu-ho sofregir uns minuts més.

Quan estigui tot ben ros, poseu-hi les verdures escalivades, la tinta de la sèpia i el brou de verdures i deixeu-ho coure tot junt durant 25 minuts.

Seguidament, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu la sèpia amb les verdures.
Anar al contingut