Sèpia amb patates i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Narcís Rabasseda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rabasseda, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 sèpies de 400 g
- 1 kg de patates
- 1 kg de carxofes
- 2 cebes
- 6 tomàquets madurs
- 1 copeta de vi ranci
- 1 copeta d'anís
- 1 tasseta d'oli
- 3 alls
- 25 g de pinyons
- 1/2 canó de canyella
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli, fregiu-hi la sèpia tallada a trossos.
Quan estigui ben rossa, afegiu-hi la ceba picada i els alls. Quan els alls estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los, i afegiu al cassó el tomàquet picat, les patates tallades a trossos, la canyella i l'aigua, i deixeu-ho coure.
Mentrestant, en un altre cassó amb aigua bullint, escaldeu-hi les carxofes tallades a trossos durant uns segons i reserveu-les.
Per fer la picada, tritureu amb el morter els alls que teníeu reservats amb els pinyons i barregeu-los amb el vi ranci i l'anís.
Finalment, afegiu la picada i les carxofes al cassó de la sèpia, deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts, rectifiqueu-ho de sal i ja podeu emplatar-ho.
Quan estigui ben rossa, afegiu-hi la ceba picada i els alls. Quan els alls estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los, i afegiu al cassó el tomàquet picat, les patates tallades a trossos, la canyella i l'aigua, i deixeu-ho coure.
Mentrestant, en un altre cassó amb aigua bullint, escaldeu-hi les carxofes tallades a trossos durant uns segons i reserveu-les.
Per fer la picada, tritureu amb el morter els alls que teníeu reservats amb els pinyons i barregeu-los amb el vi ranci i l'anís.
Finalment, afegiu la picada i les carxofes al cassó de la sèpia, deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts, rectifiqueu-ho de sal i ja podeu emplatar-ho.