Sen mi (Remenat de fideus 'vermicelli') - Tailàndia
- Programa: Karakia
- Cuina: Krissadakorn Akkala "Chet" (restaurant Thai Gardens), Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de vermicelli
- 250 g de carn picada de pollastre
- 8 gambes
- 1 ceba tendra
- 1 escalunya
- 1 pastanaga
- salsa àcida
- Per a la salsa àcida:
- sucre de coco
- sucre
- suc de llima
- aigua
- all
- bitxo
- pebre
- arrel de coriandre
PREPARACIÓ
Submergiu els vermicelli en aigua calenta una estona i escorreu-los.
Coeu la carn picada de pollastre i les gambes pelades en aigua. Un cop cuit, incorporeu-ho als vermicelli, juntament amb les verdures tallades ben fines.
Aboqueu la salsa àcida per sobre dels vermicelli i barregeu-ho bé.
Per a la salsa àcida, feu un almívar amb l'aigua, el sucre i el sucre de coco (més o menys, una mesura d'aigua per un terç de sucre). Deixeu refredar aquest almívar i després barregeu-hi el suc de llima (la mateixa quantitat que abans heu posat d'aigua per a l'almívar) i una barreja feta amb all, pebre, arrel de coriandre i bitxo, tot ben matxucat.
Coeu la carn picada de pollastre i les gambes pelades en aigua. Un cop cuit, incorporeu-ho als vermicelli, juntament amb les verdures tallades ben fines.
Aboqueu la salsa àcida per sobre dels vermicelli i barregeu-ho bé.
Per a la salsa àcida, feu un almívar amb l'aigua, el sucre i el sucre de coco (més o menys, una mesura d'aigua per un terç de sucre). Deixeu refredar aquest almívar i després barregeu-hi el suc de llima (la mateixa quantitat que abans heu posat d'aigua per a l'almívar) i una barreja feta amb all, pebre, arrel de coriandre i bitxo, tot ben matxucat.