Selyodka pod shoubkoy (Arengades amb abric de pell) - Rússia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Rita Lamsdorff, Sitges
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Sense lactosa

INGREDIENTS

  • 6 arengades
  • 2 patates
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 2 remolatxes
  • 5 ous
  • 400 g de maionesa
  • oli

PREPARACIÓ

Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes fines. Peleu una ceba i trossegeu-la menuda.
Marineu les arengades dins un recipient que es pugui tapar, cobrint-les amb oli i amb les pastanagues i una ceba trinxada. Deixeu-ho a la nevera tota una nit.
L'endemà, bulliu les patates i la remolatxa (si no l'heu comprada cuita). Un cop cuites, talleu les patates a rodanxes i ratlleu la remolatxa. Aneu amb compte perquè taca molt. Si no us voleu complicar tant, també la podeu tallar com les patates.
Feu els ous durs. Peleu-los i talleu-los a rodanxes. Reserveu-ne un sense tallar.
Peleu l'altra ceba i talleu-la també a rodanxes.
Talleu les arengades a trossets.
En una plata grossa, feu-hi una primera capa de patata; a sobre, poseu-hi els bocins d'arengada, la ceba i una capa fina de maionesa. Prepareu els pisos següents del pastís fent-hi una altra capa de patata, maionesa, ou dur i més maionesa.
Després cobriu el pastís amb la remolatxa --en rodanxes o ratllada, com hagueu triat de fer¿i l'ou dur que teniu reservat, també ratllat per sobre.
Deixeu aquest pastís a la nevera durant una hora com a mínim.
 
Nota:
De les arengades que va preparar el dia de la gravació, segons la Rita, se'n podrien dir "Arengades amb vestit d'estiu", ja que són molt més lleugeres: només marinades en oli i amb una mica de ceba i pastanaga per sobre.
La que us hem proposem és la recepta familiar dels Lamsdorff, que un tiet rus va passar a la Rita. Haureu notat que és un plat força contundent. Per això les arengades van "amb abric de pell".
 
Anar al contingut