Seitons marinats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Mestres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Peixerot, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 seitons
- suc d'una llimona
- 50 cc de vinagre
- 100 g d'olives negres d'Aragó
- 1 ceba tendra
- 50 cc de crema de llet
- 4 bunyols de mar
- sal
- pebre
- 50 cc d'oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Per començar, marineu els seitons nets i desespinats en un plat, hi poseu força sal, pebre, llimona, unes gotes de vi de xerès, vinagre i un rajolí d'oli.
Aleshores, poseu-ho a la nevera durant mitja hora. Mentrestant, netegeu les patates de mar: les obriu, traieu el tel i renteu la part de baix. Tot seguit escaldeu-les en un cassó durant uns 30 segons i després talleu la patata en trossos petits. Per fer la salsa, poseu oli en un recipient, afegiu-hi el caldo de la maceració, una mica de ceba, les olives, una gota de crema de llet, sal, pebre i ja podeu muntar-ho. Finalment, poseu aquesta salsa per sobre dels seitons, juntament amb els trossos de patata.
Aleshores, poseu-ho a la nevera durant mitja hora. Mentrestant, netegeu les patates de mar: les obriu, traieu el tel i renteu la part de baix. Tot seguit escaldeu-les en un cassó durant uns 30 segons i després talleu la patata en trossos petits. Per fer la salsa, poseu oli en un recipient, afegiu-hi el caldo de la maceració, una mica de ceba, les olives, una gota de crema de llet, sal, pebre i ja podeu muntar-ho. Finalment, poseu aquesta salsa per sobre dels seitons, juntament amb els trossos de patata.