Seitons amb gavardina i romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Manresa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà
INGREDIENTS
- 1 kg de seitons
- Farina de blat de moro
- 2 ous
- Oli i sal
- Per al romesco:
- 6 tomàquets
- Mitja ceba
- 1 cabeça d'alls
- 50 g d'ametlles torrades
- 50 g d'avellanes torrades
- 2 nyores
- 1 vaset d'oli d'oliva
- 1 vaset de vinagre de xerès
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu els seitons retirant el cap i les espines.
Tot seguit, saleu-los, enfarineu-los, mulleu-los en l'ou batut i fregiu-los en una paella amb molt d'oli calent fins que l'arrebossat quedi daurat. Després, retireu-los i deixeu-los a sobre d'un paper absorbent.
Per fer el romesco, poseu les nyores en un bol amb vinagre durant 30 minuts. A continuació, peleu-les i retireu-les llavors per tal que quedi la polpa neta. Poseu en un bol, la polpa de les nyores, les avellanes, les ametlles, els alls, els tomàquets, la ceba, l'oli i el vinagre de xerès i tritureu-ho.
I ja per acabar, emplateu els seitons amb gavardina i poseu-hi una mica de romesco per sobre.
Tot seguit, saleu-los, enfarineu-los, mulleu-los en l'ou batut i fregiu-los en una paella amb molt d'oli calent fins que l'arrebossat quedi daurat. Després, retireu-los i deixeu-los a sobre d'un paper absorbent.
Per fer el romesco, poseu les nyores en un bol amb vinagre durant 30 minuts. A continuació, peleu-les i retireu-les llavors per tal que quedi la polpa neta. Poseu en un bol, la polpa de les nyores, les avellanes, les ametlles, els alls, els tomàquets, la ceba, l'oli i el vinagre de xerès i tritureu-ho.
I ja per acabar, emplateu els seitons amb gavardina i poseu-hi una mica de romesco per sobre.