Secret de porc ibèric amb salsa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Masiques
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Rin, Cabrils (Maresme)
INGREDIENTS
- 4 peces de secret de porc ibèric
- 1 gotet de Porto
- 1/2 gotet de Madeira
- 20 grans de raïm pelat
- 1/4 de l de fons de carn
- 1 cullerada d'espessant
- 2 patates Ágata
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó el Porto i el Madeira i deixeu-los coure a foc suau fins que quedin reduïts a la meitat.
Seguidament, afegiu-hi el fons de carn i el raïm i deixeu-ho coure tot junt durant 4 minuts. Després, poseu-hi l'espessant, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho coure 5 minuts més.
A continuació, emboliqueu les patates senceres i amb pell amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 30 minuts a 160 graus. Quan ja estiguin cuites, desemboliqueu-les, deixeu-les refredar i talleu-les a rodanxes gruixudes.
Tot seguit, en una paella amb molt poc oli salteu el secret ibèric, ja salpebrat, fins que estigui ben dauradet. Finalment, a la mateixa paella, salteu les patates fins que també quedin una mica rosses.
I ja per acabar, emplateu el secret, poseu-hi les patates al costat i salseu-ho tot amb la salsa de raïm.
Seguidament, afegiu-hi el fons de carn i el raïm i deixeu-ho coure tot junt durant 4 minuts. Després, poseu-hi l'espessant, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho coure 5 minuts més.
A continuació, emboliqueu les patates senceres i amb pell amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn durant 30 minuts a 160 graus. Quan ja estiguin cuites, desemboliqueu-les, deixeu-les refredar i talleu-les a rodanxes gruixudes.
Tot seguit, en una paella amb molt poc oli salteu el secret ibèric, ja salpebrat, fins que estigui ben dauradet. Finalment, a la mateixa paella, salteu les patates fins que també quedin una mica rosses.
I ja per acabar, emplateu el secret, poseu-hi les patates al costat i salseu-ho tot amb la salsa de raïm.