Sashimi (Peix cru) - Japó

INGREDIENTS

  • 150 g per persona de peix fresquíssim (llenguado, tonyina, llobarro, sípia, calamar...)
  • shooyu (salsa de soja)
  • wasabi (pasta de rave picant japonès)

PREPARACIÓ

Desespineu el peix amb l'ajut d'unes pinces i talleu-lo a filets ben prims (d'uns 2 ml).
La tonyina la podeu filetejar una miqueta més gruixuda i la sípia o els calamars els talleu en forma de bastonets prims i allargats.
Disposeu els filets de peix mirant de combinar els diferents colors i textures. Ja teniu el sashimi llest. Ara només cal que cadascú es prepari el seu platet amb la salsa (n'hi ha prou amb un plat de cafè): desfeu-hi una mica de wasabi (un didalet) amb un rajolí de shooyu. Tingueu molta cura amb les quantitats, ja que aquesta barreja resulta força picant.
Aquest plat s'ha de menjar de seguida d'haver-lo preparat: suqueu una punta del peix a la salsa i... ja us el podeu menjar!
Anar al contingut