Sarsuela

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Casadevall
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Xicra, Palafrugell
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos són un aliment recomanat per les persones amb problemes d'anèmia ja que tenen un alt contingut de ferro, inclús més elevat que algunes carns i altres peixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 trossos de rap
  • 4 trossos de déntol
  • 4 trossos de llobarro
  • 8 gambes de Palamós
  • 8 cigales mitjanes
  • 12 talls de calamar
  • 12 musclos
  • 12 cloïsses
  • 1 ceba grossa picada
  • 1 tomàquet mitjà ratllat
  • 1 got de vi blanc vell
  • farina
  • oli d'oliva
  • aigua
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • 12 ametlles
  • 1 llesca de pa fregit

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli fregiu el rap, el déntol i el llobarro ja enfarinats.

Quan estiguin rossos, retireu-los i a la mateixa cassola salteu les gambes durant un parell de minuts. Seguidament, retireu-los, poseu-hi els calamars i salteu-los un parell de minuts més. A continuació, retireu-les i a la mateixa cassola fregiu la ceba picada a foc fort durant uns minuts.

Quan estigui dauradeta, abaixeu el foc i deixeu-la sofregir durant una hora. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat i el vi blanc, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant uns minuts.

Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, les ametlles i el pa fregit i tritureu-ho bé amb la mà de morter.

Tot seguit, afegiu a la cassola del sofregit l'aigua, el rap, el déntol, el llobarro, els calamars, els musclos, les cigales, les cloïsses, la sal, el pebre i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més. Finalment, poseu-hi les gambes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu el peix amb les gambes, els musclos, les cigales i les cloïsses.
Anar al contingut