Sarsuela
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Casadevall
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Xicra, Palafrugell
- Informació nutricional -Obre
Els musclos són un aliment recomanat per les persones amb problemes d'anèmia ja que tenen un alt contingut de ferro, inclús més elevat que algunes carns i altres peixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 trossos de rap
- 4 trossos de déntol
- 4 trossos de llobarro
- 8 gambes de Palamós
- 8 cigales mitjanes
- 12 talls de calamar
- 12 musclos
- 12 cloïsses
- 1 ceba grossa picada
- 1 tomàquet mitjà ratllat
- 1 got de vi blanc vell
- farina
- oli d'oliva
- aigua
- sal i pebre
- Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 12 ametlles
- 1 llesca de pa fregit
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli fregiu el rap, el déntol i el llobarro ja enfarinats.
Quan estiguin rossos, retireu-los i a la mateixa cassola salteu les gambes durant un parell de minuts. Seguidament, retireu-los, poseu-hi els calamars i salteu-los un parell de minuts més. A continuació, retireu-les i a la mateixa cassola fregiu la ceba picada a foc fort durant uns minuts.
Quan estigui dauradeta, abaixeu el foc i deixeu-la sofregir durant una hora. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat i el vi blanc, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant uns minuts.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, les ametlles i el pa fregit i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Tot seguit, afegiu a la cassola del sofregit l'aigua, el rap, el déntol, el llobarro, els calamars, els musclos, les cigales, les cloïsses, la sal, el pebre i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més. Finalment, poseu-hi les gambes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu el peix amb les gambes, els musclos, les cigales i les cloïsses.
Quan estiguin rossos, retireu-los i a la mateixa cassola salteu les gambes durant un parell de minuts. Seguidament, retireu-los, poseu-hi els calamars i salteu-los un parell de minuts més. A continuació, retireu-les i a la mateixa cassola fregiu la ceba picada a foc fort durant uns minuts.
Quan estigui dauradeta, abaixeu el foc i deixeu-la sofregir durant una hora. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat i el vi blanc, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant uns minuts.
Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, les ametlles i el pa fregit i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Tot seguit, afegiu a la cassola del sofregit l'aigua, el rap, el déntol, el llobarro, els calamars, els musclos, les cigales, les cloïsses, la sal, el pebre i la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més. Finalment, poseu-hi les gambes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu el peix amb les gambes, els musclos, les cigales i les cloïsses.