Sardines marinades amb vinagreta de gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Miró
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Llotja, LAmetlla de Mar
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a les sardines marinades:
- 12 sardines grosses
- 500 g d'aigua de mar (35 g de sal per 1 l d'aigua)
- 140 g de vinagre de Chardonnay
- 100 g d'oli d'oliva
- 100 g d'oli fumat
- Per a la vinagreta de gerds:
- 30 g de gerds liofilitzats
- 40 g d'oli d'oliva
- 10 g de vinagre de Cabernet
- sal
- pebre negre
- sucre
- Per a les torradetes:
- 8 llesques de pa de baguet
- 3 tomàquets pera
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- Per al servei:
- sal fumada
- pebre negre
- cibulet
PREPARACIÓ
Per fer les sardines marinades, netegeu les sardines, filetegeu-les, poliu-les perquè quedin filets iguals, poseu-les en un bol amb l'aigua de mar i el vinagre i deixeu-les reposar a la nevera durant vuit hores. Passat aquest temps, escorreu les sardines, assequeu-les, poseu-les en un bol amb l'oli d'oliva i l'oli fumat i deixeu-les marinar durant dues hores més a la nevera.
Per fer la vinagreta de gerds, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu els gerds, l'oli d'oliva, el vinagre, la sal, el pebre negre i el sucre i reserveu-la.
Per fer les torrades, poseu les llesques de pa en una safata al forn i deixeu-les torrar durant 20-25 minuts, aproximadament, a 110 graus.
Mentrestant, talleu el tomàquet a daus petits, poseu-lo en un bol amb oli i macereu-lo amb la sal i el pebre.
I ja per acabar, disposeu 6 filets de sardina al plat, poseu-hi tres línies de vinagreta de gerds travessant les sardines en diagonal, afegiu-hi al costat dues torradetes de pa amb una mica de tomàquet amanit sobre cada una i acabeu-ho espolsant-hi per damunt sal fumada, pebre negre i cibulet picat per refrescar.
Per fer la vinagreta de gerds, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu els gerds, l'oli d'oliva, el vinagre, la sal, el pebre negre i el sucre i reserveu-la.
Per fer les torrades, poseu les llesques de pa en una safata al forn i deixeu-les torrar durant 20-25 minuts, aproximadament, a 110 graus.
Mentrestant, talleu el tomàquet a daus petits, poseu-lo en un bol amb oli i macereu-lo amb la sal i el pebre.
I ja per acabar, disposeu 6 filets de sardina al plat, poseu-hi tres línies de vinagreta de gerds travessant les sardines en diagonal, afegiu-hi al costat dues torradetes de pa amb una mica de tomàquet amanit sobre cada una i acabeu-ho espolsant-hi per damunt sal fumada, pebre negre i cibulet picat per refrescar.