Sardines marinades amb vinagreta de gerds

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Miró
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Llotja, L’Ametlla de Mar

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a les sardines marinades:
  • 12 sardines grosses
  • 500 g d'aigua de mar (35 g de sal per 1 l d'aigua)
  • 140 g de vinagre de Chardonnay
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 100 g d'oli fumat
  • Per a la vinagreta de gerds:
  • 30 g de gerds liofilitzats
  • 40 g d'oli d'oliva
  • 10 g de vinagre de Cabernet
  • sal
  • pebre negre
  • sucre
  • Per a les torradetes:
  • 8 llesques de pa de baguet
  • 3 tomàquets pera
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • Per al servei:
  • sal fumada
  • pebre negre
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per fer les sardines marinades, netegeu les sardines, filetegeu-les, poliu-les perquè quedin filets iguals, poseu-les en un bol amb l'aigua de mar i el vinagre i deixeu-les reposar a la nevera durant vuit hores. Passat aquest temps, escorreu les sardines, assequeu-les, poseu-les en un bol amb l'oli d'oliva i l'oli fumat i deixeu-les marinar durant dues hores més a la nevera.

Per fer la vinagreta de gerds, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu els gerds, l'oli d'oliva, el vinagre, la sal, el pebre negre i el sucre i reserveu-la.

Per fer les torrades, poseu les llesques de pa en una safata al forn i deixeu-les torrar durant 20-25 minuts, aproximadament, a 110 graus.

Mentrestant, talleu el tomàquet a daus petits, poseu-lo en un bol amb oli i macereu-lo amb la sal i el pebre.

I ja per acabar, disposeu 6 filets de sardina al plat, poseu-hi tres línies de vinagreta de gerds travessant les sardines en diagonal, afegiu-hi al costat dues torradetes de pa amb una mica de tomàquet amanit sobre cada una i acabeu-ho espolsant-hi per damunt sal fumada, pebre negre i cibulet picat per refrescar.
Anar al contingut