Sardines marinades amb verdures i ous d'arengada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Arola
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Broche, Madrid

INGREDIENTS

  • 12 sardines
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 tronxo d'api
  • 1 llauna d'ous d'arengada
  • 1 llesca de pa de motlle
  • 5 tomàquets madurs
  • 1/4 d'oli d'oliva verge
  • oli d'oliva 0'4º
  • Per macerar:
  • 300 cl de vinagre
  • 600 cl d'aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, escateu les sardines i filetegeu-les.
Poseu-les en un bol, amb sal i vinagre, i deixeu-les reposar a la nevera durant 12 hores. Mentrestant, talleu el pa ben prim i poseu-lo al forn durant uns minuts a 180 graus. Després, talleu les verdures ben primes, ratlleu els tomàquets i assaoneu-los amb oli i sal. A continuació, poseu els ous d'arengada i les verdures en un bol i barregeu-ho. D'altra banda, traieu les sardines de la nevera i afegiu-hi oli. Per muntar el plat, poseu oli a la base, una mica de puré de tomàquet i olives farcides; enrotlleu les sardines i farciu-les amb l'amanida de verdures i els ous d'arengada i, finalment, tapeu-les amb els crostonets de pa torrat.
Anar al contingut