Sardines, albergínia, iogurt i ametlles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carl Borg
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Andaira, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a les sardines:
- 1/2 kg de sardines
- 300 cl de vinagre de vi blanc
- 700 cl d'aigua
- sal
- 1 tassa d'oli d'oliva
- Per al iogurt acidulat:
- 1 iogurt grec
- gotes de suc de llimona
- ratlladura de llimona
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- sal i pebre
- 40 g d'ametlles tendres
- 2 albergínies
- oli, sal i cerfull
PREPARACIÓ
Per començar, barregeu en un bol el vinagre, l'aigua mineral i la sal,
poseu-hi les sardines a dins i deixeu-ho marinar durant 12 hores. Quan ja estiguin marinades, coleu-les, amaniu-les amb un raig d'oli i reserveu-les en un plat.
A continuació, poseu les albergínies en una safata de forn, amaniu-les amb sal i oli, i deixeu-les coure al forn durant 45 minuts a 180 graus. Seguidament, peleu-les, piqueu-les i amaniu-les amb una mica d'oli i sal.
Per fer el iogurt acidulat, poseu en un bol el iogurt, el suc de llimona, la ratlladura de llimona, l'oli, la sal i el pebre.
I ja per acabar, feu una base de iogurt acidulat al centre del plat, i a sobre poseu-hi una cullerada d'albergínia i les sardines. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull picat i unes quantes ametlles.
poseu-hi les sardines a dins i deixeu-ho marinar durant 12 hores. Quan ja estiguin marinades, coleu-les, amaniu-les amb un raig d'oli i reserveu-les en un plat.
A continuació, poseu les albergínies en una safata de forn, amaniu-les amb sal i oli, i deixeu-les coure al forn durant 45 minuts a 180 graus. Seguidament, peleu-les, piqueu-les i amaniu-les amb una mica d'oli i sal.
Per fer el iogurt acidulat, poseu en un bol el iogurt, el suc de llimona, la ratlladura de llimona, l'oli, la sal i el pebre.
I ja per acabar, feu una base de iogurt acidulat al centre del plat, i a sobre poseu-hi una cullerada d'albergínia i les sardines. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull picat i unes quantes ametlles.