Sardines a l'ast

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Manresa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà

INGREDIENTS

  • 1 kg de sardina grossa (20 peces)
  • 3 grans d'all
  • 1 manat de julivert
  • Oli d'oliva extra verge
  • Sal

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les puntes de les canyes, de manera que us quedi un punxó d'uns 20 centímetres en un dels extrems.

Tot seguit, saleu les sardines i claveu-les al punxó començant pel llom i fent sortir el punxó per la panxa de la sardina. Claveu, a cada punxó, 3 o 4 sardines, segons la mida.

A continuació, claveu les canyes a la sorra, al voltant de la brasa que prèviament haureu preparat. Inclineu les canyes cap a la brasa i deixeu coure les sardines durant 10 o 15 minuts.

Per fer l'oli d'all i julivert, piqueu l'all i el julivert, poseu-ho en un bol amb oli i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu les sardines i tireu-hi una mica d'oli d'all i julivert per sobre.
Anar al contingut