Sardines a l'ast
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Manresa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà
INGREDIENTS
- 1 kg de sardina grossa (20 peces)
- 3 grans d'all
- 1 manat de julivert
- Oli d'oliva extra verge
- Sal
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les puntes de les canyes, de manera que us quedi un punxó d'uns 20 centímetres en un dels extrems.
Tot seguit, saleu les sardines i claveu-les al punxó començant pel llom i fent sortir el punxó per la panxa de la sardina. Claveu, a cada punxó, 3 o 4 sardines, segons la mida.
A continuació, claveu les canyes a la sorra, al voltant de la brasa que prèviament haureu preparat. Inclineu les canyes cap a la brasa i deixeu coure les sardines durant 10 o 15 minuts.
Per fer l'oli d'all i julivert, piqueu l'all i el julivert, poseu-ho en un bol amb oli i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les sardines i tireu-hi una mica d'oli d'all i julivert per sobre.
Tot seguit, saleu les sardines i claveu-les al punxó començant pel llom i fent sortir el punxó per la panxa de la sardina. Claveu, a cada punxó, 3 o 4 sardines, segons la mida.
A continuació, claveu les canyes a la sorra, al voltant de la brasa que prèviament haureu preparat. Inclineu les canyes cap a la brasa i deixeu coure les sardines durant 10 o 15 minuts.
Per fer l'oli d'all i julivert, piqueu l'all i el julivert, poseu-ho en un bol amb oli i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les sardines i tireu-hi una mica d'oli d'all i julivert per sobre.