Sardines a la sal

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Nonell
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres

INGREDIENTS

  • 20 sardines grosses
  • 4 patates
  • all
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 2 kg de sal gruixuda

PREPARACIÓ

Per començar, obriu les sardines, traieu-li els budells i eixugueu-les amb un drap.
És molt important no fer servir aigua per netejar-les.

A continuació, cobriu el fons d'una plata de forn amb la sal, poseu-hi les sardines a sobre i tapeu-les amb més sal. Deixeu-les coure al forn durant 9 minuts a 200 graus. Un cop cuites, trenqueu la crosta de sal i reserveu les sardines.

Mentrestant, bulliu les patates senceres amb pell en un cassó. Quan s'hagin refredat, peleu-les i talleu-les a rodanxes. Tot seguit, poseu-les en una paella sense oli, salpebreu-les i deixeu-les coure fins que quedin torrades.

I ja per acabar, feu una base de patates al fons del plat i poseu-hi les sardines a sobre.
Anar al contingut