Sardines a la sal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Nonell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
INGREDIENTS
- 20 sardines grosses
- 4 patates
- all
- julivert
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 2 kg de sal gruixuda
PREPARACIÓ
Per començar, obriu les sardines, traieu-li els budells i eixugueu-les amb un drap.
És molt important no fer servir aigua per netejar-les.
A continuació, cobriu el fons d'una plata de forn amb la sal, poseu-hi les sardines a sobre i tapeu-les amb més sal. Deixeu-les coure al forn durant 9 minuts a 200 graus. Un cop cuites, trenqueu la crosta de sal i reserveu les sardines.
Mentrestant, bulliu les patates senceres amb pell en un cassó. Quan s'hagin refredat, peleu-les i talleu-les a rodanxes. Tot seguit, poseu-les en una paella sense oli, salpebreu-les i deixeu-les coure fins que quedin torrades.
I ja per acabar, feu una base de patates al fons del plat i poseu-hi les sardines a sobre.
És molt important no fer servir aigua per netejar-les.
A continuació, cobriu el fons d'una plata de forn amb la sal, poseu-hi les sardines a sobre i tapeu-les amb més sal. Deixeu-les coure al forn durant 9 minuts a 200 graus. Un cop cuites, trenqueu la crosta de sal i reserveu les sardines.
Mentrestant, bulliu les patates senceres amb pell en un cassó. Quan s'hagin refredat, peleu-les i talleu-les a rodanxes. Tot seguit, poseu-les en una paella sense oli, salpebreu-les i deixeu-les coure fins que quedin torrades.
I ja per acabar, feu una base de patates al fons del plat i poseu-hi les sardines a sobre.