Sara morena

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruits secs a la pastisseria ajuda a millorar-ne el perfil nutricional, tenint en compte que són preparacions en què els greixos saturats, com la mantega, predominen.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    4 ous

    120 g de panela

    100 g d'avellanes torrades

    100 g de nous

    50 g de farina de força

     

    PER A LA COBERTURA I L'INTERIOR

  • 150 g de melmelada de préssec

    150 g d'ametlla laminada

    125 g de mantega pomada

    75 g de panela

    75 g de sucre de llustre

    40 g de cacau en pols

PREPARACIÓ

  1. Triturem 100 g de nous i 100 g d'avellanes. Ho reservem en un bol.
  2. Separem en 2 bols les clares i els rovells de 4 ous.
  3. Muntem les clares amb les varetes elèctriques, i hi afegim un polsim de sal.
  4. Blanquegem els rovells amb les mateixes varetes.
  5. Integrem a poc a poc les clares amb els rovells.
  6. Afegim al bol 120 g de sucre panela, la fruita seca en pols i hi tamisem 50 g de farina de força. Ho barregem tot.
  7. Untem amb mantega un motlle quadrat (si pot ser de 24 x 24 cm) i hi estirem la massa aplanant-la perquè quedi una alçada de 3 cm. Ho portem al forn a 180 g durant 15 minuts i després ho deixem refredar.
  8. Amb les varetes batem en un bol 125 g de mantega pomada i 75 g de panela. Posem la massa en una mànega i ho deixem reposar.
  9. Tallem 4 plaques del pa de pessic de 12 x 12 cm.
  10. Estenem 150 g de melmelada de préssec  sobre dues plaques.
  11. Tapem amb les altres dues plaques de pessic i untem  amb la mantega morena.
  12. Enganxem per sobre 150 g d'ametlla  laminada.
  13. Barregem en un bol 75 g de sucre llustre  i 40 g de cacau en pols.
  14. Espolsem per sobre de la sara aquesta barreja i llest!