Samsek-gyongdan (Boles d'arròs) - Seül, Corea del Sud
- Programa: Karakia
- Cuina: Hyemin Lee, Barcelona
INGREDIENTS
- farina d'arròs glutinós
- mongetes vermelles
- un tros de pa de pessic
- sèsam negre mòlt
- sucre morè
- sal
PREPARACIÓ
El dia abans que vulgueu preparar les boles d'arròs, deixeu les mongetes en remull. L'endemà, feu-les coure en un cassó amb aigua i, un cop cuites, escorreu-les i aixafeu-les. Després, barregeu-les amb una mica de sucre morè. Reserveu-ho.
Esmicoleu un tros de pa de pessic i reserveu-ne les engrunes en un plat.
Poseu unes quantes cullerades de farina d'arròs glutinós en un bol i pasteu-les amb aigua calenta i un pessic de sal. Heu d'aconseguir una massa compacta i gomosa. Feu boles petites, de la mida d'un mos, i feu-les coure en una cassola amb aigua abundant. Quan les boles surin, voldrà dir que ja són cuites. Llavors, traieu-les de la cassola i passeu-les per aigua ben freda, per aturar-ne la cocció.
Arrebosseu unes quantes boles amb el pa de pessic esmicolat, unes altres amb la barreja de pasta de mongeta i sucre morè i la resta de boles arrebosseu-les amb el sèsam mòlt, també barrejat amb una mica de sucre morè.
Esmicoleu un tros de pa de pessic i reserveu-ne les engrunes en un plat.
Poseu unes quantes cullerades de farina d'arròs glutinós en un bol i pasteu-les amb aigua calenta i un pessic de sal. Heu d'aconseguir una massa compacta i gomosa. Feu boles petites, de la mida d'un mos, i feu-les coure en una cassola amb aigua abundant. Quan les boles surin, voldrà dir que ja són cuites. Llavors, traieu-les de la cassola i passeu-les per aigua ben freda, per aturar-ne la cocció.
Arrebosseu unes quantes boles amb el pa de pessic esmicolat, unes altres amb la barreja de pasta de mongeta i sucre morè i la resta de boles arrebosseu-les amb el sèsam mòlt, també barrejat amb una mica de sucre morè.